Satul din România care este izolat de lume. Nu există curent, magazine sau drumuri
Satul din România izolat de lume. Acolo nu există curent, magazine sau drumuri. Deși pare de necrezut, în România secolului XXI încă mai există sate izolate de lume, unde nu există semne de civilizație precum: curent electric, magazine sau televizoare. Aceasta este cu adevărat o așezare uitată de timp și de lume, iar sătenii trăiesc cu ce le oferă gospodăria, iar pâine pot să cumpere foarte rar.
Satul din România care este izolat de lume
Însă oamenii din acest sat uitat de lume din România nu au grija facturilor la gaze sau lumină, deoarece în satul în care își duc traiul nu există rețea de electricitate și nici de gaze. Când se lasă întunericul, sătenii se folosesc de lumânări sau de vreo lanternă, iar iarna se încălzesc cu lemne.
Așezarea uitată de timp și de lume este un ținut sălbatic în Munții Buzăului, Mățara, care se află departe de centrul comunei Colți. Gospodăriile sunt împrăștiate pe toată valea și îți dai seama că sunt locuite numai după animalele din oragdă.
”Viaţa este grea aici. Dar dacă în locurile astea ne-am născut, nu avem ce face. Majoritatea vecinilor mei au îmbătrânit, mulţi au murit. Mai sunt pe la oraş câţiva. Casele din sat s-au dărâmat.
Astea sunt toate gospodăriile, ceea ce vedeţi aici. Magazin în cătunul nostru nu a fost niciodată. E situat la vreo doi kilometri distanţă, peste deal, la Musce”, a spus unul dintre cei opt locuitori ai satului, care a revenit în casa părintească, ca să îi îngrijească pe bătrâni, iar acum a rămas singur.
„E greu fără curent”
De asemenea, doi dintre locuitori, soț și soție, au povestit că înainte vreme, în acest sat erau în sat 15-20 de familii care aveau căruţe și boi și mergeau cu toții la câmp.
Cei doi își duc acum traiul singuri și supraviețuiesc cu ce le oferă gospodăria. De mâncare, ei fac mămăligă sau coc turte pe plita sobei, întrucât foarte foarte rar au ocazia să cumpere pâine. Primăria le-a oferit în urmă cu câtiva ani un panou fotovoltaic, cu ajutorul căruia alimentează pentru scurt timp câte un bec.
„Noi ne culcăm devreme, după ce se înserează. Mai ascultăm la radio, ştiri, apoi la somn. Noaptea ne descurcăm cu lumânări, cu lanterne. E greu fără curent. Avem şi noi un bec legat la un panou şi îl aprindem seara oleacă. Ne mai ajunge puţin curent să ne încărcăm telefoanele”, spune unul dintre locuitorii satului, potrivit adevărul.ro.