Satul din Maramureş mutat în Oltenia, de vânzare. Locul e superb şi ai toate condiţiile: apă caldă, mâncare sănătoasă şi case mobilate

de: Ștefan R. Apostol
11 03. 2023

Din ciclul „Turist prin țara mea!”, revenim azi cu un nou loc de vis, și anume satul din Maramureş mutat în Oltenia, de vânzare. Locul e superb şi ai toate condiţiile: apă caldă, mâncare sănătoasă şi case mobilate. Ceea ce este aparte legat de acest loc, este faptul că a fost scos la licitație, iar cei interesați pot deveni proprietarii locului situat la aproximativ 200km față de București.

„Turist prin țara mea!” în satul din Maramureş mutat în Oltenia

O să vi se paară ciudat faptul că acest loc, satul din Maramureş mutat în Oltenia, este scos la licitație. Casa de licitații Romania Sotheby’s International Realty spune că prețul aecstui loc superb este de 1,4 milioane de euro și se află în județul Vâlcea, la 9km  de Călimanești și 200km față de București.

De fapt este un complex format din două zone cu case vechi maramureșene, cunoscute sub numele de Satul Albastru și Origini, iar la strămutarea caselor a fost nevoie de un proces amplu de demontare a caselor vechi de aproape 150 de ani, și mutarea lor aici.

Tot acest proces, conform descrierii din catalogul casei de licitațiii, a durat aproximativ patru ani, iar cele patru case au câte o mansardă, cu un total de 16 camere, 10 dormitoare și 6 băi, cu o capacitate totală de 18 locuri pentru turiștii doritori de liniște și aer curat.

Casele Albastru și Origini au peste un veac; în prima lor viață au ocrotit somnul, zâmbetele și neliniștile unor familii din nord. În nouă lor viață au fost strămutate între prunii unui sat din Vâlcea, la 25 km de Râmnicu Vâlcea și 87 km de Sibiu.

Ele stăpânesc acum peste 14000 mp de teren alături de un hambar devenit vatra satului. De la depărtare și mai ales de sus, din slava cerului, proprietatea are aparența rusticului necăutat, cu case răsfirate pe un teren lipsit de parcelări simetrice, separate doar de o cărare ca un arbore al vieții.”, se  arată în descrierea din catalogul casei de licitații.

Vezi și: Cele mai ciudate şi amuzante nume de localităţi din România. Unde se află satul Buda

Locul e superb şi ai toate condiţiile

Conform casei de licitații, aici turiștii beneficiază de toate condițiile, de la apă caldă, mâncare sănătoasă şi case mobilate, speficicând că „satul primește oaspeți ce-și doresc liniște, prilej de privit munții de afară și hățișul din propriul interior.”

„Proprietarii au pus în case țesături de la străbunica, antichități din piețele Franței și piese de mobilier sau decorațiuni făcute de mâini de artiști tineri sau artizani cărunti.

Paturile sunt confortabile, dușurile au apă caldă la discreție iar pe masa din hambar ajung produse de sezon de la fermierii sibieni din apropiere (pâinea și cozonacii se fac însă în casă)”.

În cazul în care ești dispus să dai cei 1,4 milioane de euro, ai putea deveni prorpietarul aestui loc spectaculos, satul din Maramureş mutat în Oltenia. Tot aici vei avea posibilitatea de a vizita și alte locații spectaculoase, după cum urmează:

• Schi pe Transalpina
• Băile Olăneşti, Călimănești, Căciulata, Voineasa, Govora
• Mănăstirea Bistriţa
• Salina Ocnele Mari
• Muzeul trovanţilor
• Lacul Vidra
• Muzeul satului din Bujoreni
• Cula Greceanu
• Mănăstirea Cozia
• Horezu

Așa că, dacă te-am convins, sau nu, rămâne la latitudinea ta să descoperi satul din Maramureş din Oltenia.