Sarea ‘expiră’, nu e glumă! Semnul care arată că nu mai trebuie s-o folosești
Sarea „expiră”, nu e glumă. Fără îndoială sarea este regina condimentelor. Trebuie să recunoaștem, fie că ne convine sau nu, că sarea este condimentul suprem, pentru că fără sare niciun preparat nu ar mai avea gust. Așadar, care este semnul care arată că nu mai trebuie s-o folosești, vezi în rândurile de mai jos.
Sarea se poate strica. Cum îți dai seama că nu mai este bună de consumat
Sarea este recunoscută de când lumea, fiind folosită ca și conservant alimentar natural datorită faptului că este un ingredient antimicrobian puternic și foarte economic. De asemenea, sarea nu are un timp de valabilitate.
Motivul pentru care sarea nu expiră se datorează faptului că este toxică pentru majoritatea microbilor.
Sarea omoară bacteriile
„Folosirea sării de mare ca și conservant pentru alimente se datorează în principal proprietăților deshidratante ale sării. Bacteriile care cauzează puterfacția au nevoie de umiditate pentru maturare și dezvoltare. Sarea de mare are capacitatea de a absorbi umiditatea alimentelor, împiedicând creșterea microbiană în alimente”, anunță Asociația de Salinas Marinas din Spania, potrivit vivendocasa.mx.
Sarea elimină umezeala
Folosirea sării atunci când vrem să eliminăm umezeala dintr-un spațiu sau un colț este ideală, dar atunci când se găsește în bucătăria noastră poate fi o adevărată pacoste. Astfel, chiar dacă sarea nu are termen de valabilitate, se poate strica.
Semnalul sării „expirate” este atunci când percepi o aromă neplăcută care provine din ea. Dacă ai simțit așa ceva la sarea pe care o ai în casă, o aromă ciudată, trebuie să o îndepărtezi pentru a nu transmite acest miros care poate ajunge în mâncare. Pe de altă parte, daca sarea este iodata sau s-au adaugat alte ingrediente în compozitia ei, aceasta se poate conserva până la 5 ani.
Cine trebuie să se abțină de la sare
Pe de altă parte, există o categorie de oameni care ar trebui să se ferească de consumul de sare. Această categorie de oameni au probleme de sănătate. Care sunt aceste persoane, care nu au voe să mânâcnce sare a spus nutriționistul Mihalea Bilic.
„Doar persoanele care suferă de insuficiență cardiacă trebuie să mănânce fără sare și asta exclusiv sub control medical. Evitarea excesului de sare se recomandă și în caz de hipertensiune, obezitate, diabet, ca măsură adecvată unui stil de viață sănătos. Doar că ce să vezi, slăbitul cu 10% din greutatea corporală, practicarea sportului în mod regulat, eliminarea alcoolului și tutunului scad tensiunea arterială mai eficient decât mâncarea fără sare”, a scris Mihaela Bilic pe pagina proprie Instagram.