Salvamar bătut de prietenul unei tinere pe care a încercat să o salveze. Ce spun polițiștii

de: Alexandra Chivu
22 07. 2019

Un salvamar a fost bătut de prietenul unei tinere pe care a încercat să o salveze pe plaja din Constinești. Salvamarul a depus plângere. Ce spun polițiștii?

Salvamar bătut de prietenul unei tinere pe care a încercat să o salveze

Luni, Inspectoratul Poliției Județene (IPJ) a transmis că un salvamar din Costinești a depus plângere la poliție pentru că a fost agresat, duminică, de prietenul unei tinere, în timp ce-și exercita atribuțiile de serviciu, cerându-i fetei să părăsească o zonă periculoasă din mare. Conform IPJ, salvamarul, în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat în ziua incidentului la sediul Poliției Costinești, unde a depus plângere pe numele unui turist de naționalitate marocană, în vârstă de 19 ani, care l-ar fi bătut.

Salvamarul a fost agresat pentru că și-a făcut meseria

Într-un comunicat IPJ Constanța se arată că în urma verificărilor s-a stabilit că salvamarul ar fi strigat-o pe prietena turistului, atenționând-o să iasă dintr-o zonă de pericol. „În urma verificărilor s-a stabilit faptul că salvamarul ar fi strigat-o pe prietena presupusului agresor, atenționând-o să iasă din apă, întrucât existau curenți puternici”, au precizat autoritățile. După ce fetei i s-a adus la cunoștință că se îmbăiază într-o zonă periculoasă, între salvamar și marocan a izbucnit un conflict. La un moment dat, turistul l-a lovit pe salvamar cu pumnul în față. Oamenii legii au întocmit dosarul penal pentru loviri ori alte violențe pe numele marocanului.

Marocanul s-a ales cu un dosar penal pentru loviri sau alte violențe

Un conflict similar s-a petrecut pe o plajă din Eforie Nord în iunie. Victima, tot un salvamar, a fost lovit în abdomen de un turist nervos pentru că fusese avertizat că își expune copilul la pericole în apa înșelătoare.