Salate pentru Revelion 2023. Preparate cu care sigur îți vei impresiona invitații
Dacă încă nu v-ați decis ce să pregătiți pentru masa de Anul Nou, vă propunem o listă întreagă cu salate pentru Revelion 2023. De la clasica salată de boeuf, până la salate simple sau alte tipuri de salate cu pește, cu pui, ouă și alte alimente. Toate se prepară destul de rapid și simplu, așa că nu veți petrece mult timp în bucătărie. În plus, sunt de-a dreptul delicioase și îi vor face pe invitați să devoreze tot!
Top 5 rețete de salate pentru Revelion 2023
Salatele se numără printre cele mai căutate mâncăruri în noaptea dintre Ani. Se știe că românii adoră să aibă mesele încărcate cu tot feluș de preparate speciale, aspectuoase, dar și gustoase.
Așadar, vă prezentăm 5 rețete delicioase de salate pentru Revelion 2023. Dacă doriți să vă impresionați oaspeții cu salate originale, atunci trebuie neapărat să le încercați. Se pregătesc rapid și ușor, însă decoru va fi cel care va transforma aceste salate în vedetele serii.
Fie că le preparați pentru membrii familiei sau pentru persoanele care vin în vizită, este bine să țineți cont de gusturile tuturor. Există numeroase rețete de salate care sunt consistente și ușoare, dar și altele care au combinații neobișnuite. De obicei, salatele-aperitiv sunt apreciate de toată lumea, mai ales că se pot consuma cu ușurință și la cină. Așa că haideți să alegem câteva dintre salatele pentru Revelion 2023 și să trecem la treabă!
1. Salată rusească cu pește (Salata Șuba)
Ingrediente:
- 200 gr pește marinat afumat
- 1 ceapa albă mică
- 3-4 cartofi albi
- 3-4 morcovi
- 1 sfeclă medie
- 250 gr maioneză
- 5 ouă fierte de consistență tare
- sare
- piper
- pătrunjel verde tocat pentru ornat.
Mod de preparare:
Prima dată se fierb legumele în apă cu sare, apoi se lasă deoparte la răcit. Separat, se fierb ouăle.
După ce legumele s-au răcit, se toacă toate, se taie și ceapa mărunt. Și peștele se taie în cuburi medii. Pe răzătoarea mare se dau albușurile și separat gălbenușurile.
Pe un platou înalt se așază un inel mare pentru a aranja salata. Prima dată se pune un strat de cartofi, apoi un strat de maioneză.
Se presară ceapa tocată, apoi peștele, care va fi acoperit cu morcov ras.
Apoi urmează iar un strat subțire de maioneză, se pune și albușul ras.
Următorul strat este tot de gălbenuș ras și se acoperă totul cu sfecla rasă.
Peste sfeclă se pune ultimul strat de maioneză și se ornează salata cu pătrunjelul tocat, albușul și gălbenușul rămas.
2. Salată cu ton
Ingrediente:
- 2 conserve ton bucăți în ulei
- 400 gr cartofi fierți în coajă
- 1/2 ardei gras roșu
- 4 linguri porumb din conservă
- 3 lingurițe capere în saramură
- 2 ouă fierte tari
- 1 ceapa roșie
- 3 linguri maioneză
- 1 lingură suc lămâie
- sare
- piper.
Pentru decor:
- 2-3 linguri maioneză
- câteva felii de castravete.
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, după care se curăță și se taie cuburi. Se amestecă apoi într-un bol cu ardeiul tocat, boabele de porumb, ton, sucul de lămâie, caperele și maioneza.
Peste toată compoziția se adaugă ouăle tocate, mărarul, sarea și piperul. Se amestecă tot până se omogenizează. Se aranjează pe un platou mare și se decorează cu castravete, ceapă roșie sau ou. Poftă bună!
Citește și: Secretul celei mai bune salate de roșii cu castraveți pentru iarnă
3. Salată de ciuperci cu smântână și mărar
Ingrediente:
- 1 conservă ciuperci tăiate
- 120 gr de smântână
- 1 vârf cuțit pudră boabe de muștar
- 1 legătură mărar proaspăt
- 1 linguriță ulei de măsline (opțional)
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Ciupercile se scurg din conservă și se clătesc bine cu apă rese. Se lasă la scurs, după care se așază într-un bol înalt.
Mărarul se spală și se toacă, apoi se adaugă peste ciuperci.
Într-un alt bol se amestecă smântâna cu uleiul, sarea, piperul și muștarul. Se obține un sos gros, care se adaugă peste ciuperci. Se amestecă totul până se omogenizează. Se poate servi imediat sau se lasă la rece, peste noapte.
4. Salată de ouă
Ingrediente:
- 4 ouă fierte de consistență tare
- 2 cepe verzi
- 2 castraveți murați
- 2 linguri de smântână
- 1 lingură cu vârf de maioneză
- 100 gr telemea
- sare
- piper
- 1 linguriță boia ardei pentru decor
- frunze de pătrunjel.
Mod de preparare:
Ouălele se fierb, se lasă la răcit, apoi se decojec. Se taie mărunt și se rade brânza peste ele. Toate ingredientele enumerate mai sus se pun într-un bol și se amestecă foarte bine până se încorporează.
Această salată se poate servi direct de pe farfurie sau se pot umple jumătăți de ardei gras cu salată. Pentru decor se presară boia ardei dulce!
Citește și: Salata de boeuf e istorie de Revelion 2022. Noua rețetă care aduce un suflu nou la final de an
5. Salată „Fantezie de cașcaval”
Ingrediente:
- 300 gr de roșii
- 250 gr de bastoane de crabi
- cașcaval tare
- 2-3 căței de usturoi
- maioneză
- sare după gust.
Mod de preparare:
Roșiile și bastoanele de crabi se taie cuburi mici și se adaugă într-un bol. Se pune și cașcavalul dat prin răzătoarea mică și usturoiul, după care se asezonează totul cu sare și maioneză.
Citește și: Cele mai gustoase și rapide rețete de aperitive, ideale pentru Revelion. Invitații o să le aprecieze
Salata se așază pe un platou și se decorează cu castraveți murați, mărar tocat sau măsline, după preferințe. Poftă bună!