Salată orientală cu cartofi și măsline. Rețetă rapidă de vară

de: Ana Chivu
05 07. 2022

Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru prânz, ai mai jos o opțiune perfectă. Cu siguranță cei dragi vor cere și a doua porție. Mulți oameni își schimbă regimul alimentar în sezonul cald și nu mai consumă aceleași produse sau preparate pe care le alegeau în mod normal pentru masă. O salată orientală răcoritoare va fi pe placul tuturor. Cum se o gătește în mod corect și ce ingredient nu trebuie să uiți?

Rețetă pentru salată orientală: cum să o prepari corect?

Majoritatea oamenilor își schimbă alegerile în dreptul meselor în funcție de sezon. Cei mai mulți preferă ca în timpul verii să consume preparate mai ușoare și răcoritoare, iar iarna să mănânce produse grase și mai complexe.

Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru masa de prânz pentru cei dragi, aceasta este rețeta de care aveai nevoie. Cu siguranță o să le faci pe plac tuturor cu ea.

Salata orientală este o alegere bună și pentru persoanele care nu consumă produse de origine animală pentru că are o variantă unde sunt excluse ouăle.

Ea are la bază cartofi și este folosită ca un fel principal, deși ai putea să o faci mai simplu și să o servești ca o garnitură. Se crede că originile sale vin din Germania, dar ulterior s-a răspândit în restul Europei.

  • Ingrediente

1 kg cartofi
5 buc ouă
1 buc ceapă
80 ml ulei
50 ml oțet balsamic
1 după gust sare
1 după gust piper
100 gr măsline negre

Mod de preparare

Fierbe cartofii în coajă și lasă-i să se răcească înainte să îi cureți ca să îți fie mai ușor. În timpul acesta, fierbe ouăle tari și lasă-le și pe ele în apă rece pentru a le curăța. Taie produsele în felii sau cuburi și pregătește sosul pe care urmează să îl folosești.

Amestecă uleiul cu oțetul balsamic, iar mai apoi pune sare și piper după gust. Taie ceapa fâșii și folosește-te de un bol mare. Adaugă în recipient toate ingredientele și amestecă bine până ce sosul atinge toate bucățile de legume și ouă. Este recomandat să folosești ceapă roșie pentru un plus de aromă, nu ceapă albă.

Unii oameni adoră să o facă mai specială și mai sățioasă și pun în ea castraveți murați, gogoșari murați, pătrunjel, maioneză sau chiar piept de pui. Poți să o faci exact cum îți place, dar rețeta cea mai simplă și rapidă este doar cu ouă, măsline și ceapă.