Salată de vinete cum nu ai mai mâncat. Ingredientul care o face mai ceva ca cea făcută de bunica, trebuie să încerci
Salata de vinete este cu siguranță printre preparatele preferate ale românilor. Multora le aduce aminte de gustul copilăriei, atunci când bunicii coceau vinetele pe plită și mai apoi le transformau într-o rețetă absolut delicioasă. Dacă și tu ești un fan al acestui preparat, în rândurile de mai jos venim cu o rețetă aparte, care sigur îți va încânta papilele gustative. Ingredientul special care face diferența.
Reteță de salată de vinete specială
Ingrediente:
- 1-2 vinete, în funcție de mărime
- o ceapă roșie foarte mică
- o lămâie mică
- o roșie mică
- 2 caței de usturoi
- puțin ardei gras verde
- 4-6 linguri de ulei de măsline
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Pentru început, vinetele se pun la copt, pe o tablă sau într-o tigaie specială, pe cel mai iute ochi de la aragaz. Se întoarce pe toate părțile, până când aceasta este suficient de coaptă.
Când este gata, se ia de pe foc și se curăță cât de repede posibil de coajă. Aceasta nu trebuie lăsată prea mult, ne sfătuiesc bucătarii, deoarece pulpa va căpăta o culoare închisă. Așadar, se scoate mijlocul cu ajutorul unei linguri și a unei furculițe, după care se pune la scurs, într-o sită.
Trebuie lăsată cel puțin două ore, deoarece are foarte mult lichid în compoziție și salata poate ieși apoasă. În continuare, se taie cubulețe un sfert de ardei gras verde și o ceapă roșie micuță care vor și adăugate ulterior în rețetă.
Citește și: Ingredientul pentru cea mai bună rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Secretul bucătarilor
Și pentru ca gustul să fie unul desăvârșit, se recomandă folosirea și a unei roșii. Astfel, se scot miezul și semințele, după care se taie și ea cubulețe. Desigur, nu trebuie uitat nici pătrunjelul verde, ce va da o textură aparte preparatului.
Când vinetele sunt bine scurse, se toacă și ele și se pun într-un bol, împreună cu restul de legume, și se amestecă bine. În continuare, se adaugă usturoiul dat prin presă, se condimentează cu sare și piper, după gust, iar spre final se pune sucul de la o lămâie.
Ultimul ingredient, dar nu cel din urmă, este uleiul de măsline. La final, se amestecă bine, bine și se ornează după preferințe.
Spor în bucătărie și poftă bună!
Citește și: Ingredientul banal pe care să-l pui în salata de vinete. Te vei linge pe degete de cât de gustoasă va fi