Salată de cartofi cu un ingredient inedit! Ce legumă îi schimbă radical gustul
Atunci când ai poftă de ceva bun și vrei să pregătești o salată de cartofi ca la mama acasă, gospodinele te sfătuiesc să apelezi la cele mai bune trucuri pentru ca preparatul tău să fie unul desăvârșit. Cum asezonăm cea mai bună salată de cartofi, cu un singur ingredient. Trucul pe care toți românii trebuie să-l cunoască.
Trucul genial pentru a face cea mai bună salată de cartofi
Salata de cartofi a fost, dintotdeauna, una dintre preferatele românilor. Preparată cu ton, șuncă, usturoi, măsline sau ceapă, salata orientală poate fi consumată atât ca fel principal, cât și pe post de garnitură la o friptură suculentă de pui, porc sau vită.
În cazul în care aveți musafiri la cină și nu știți ce să le pregătiți, iată o idee genială. Una dintre cele mai bune salate de cartofi se poate realiza cu ouă, fasole verde, somon, slănină sau smântănă, însă ingredientul secret ideal este conopida.
Ai poftă de ceva bun și nu vrei sa dai comandă la restaurant? Iată cea mai gustoasă rețetă de salată de cartofi. Ai nevoie doar de câteva alimente:
Ingrediente:
- 300 g de cartofi;
- 300 g de mazăre;
- 1 conopidă;
- 2 ouă;
- 2 legături de ridichi de lună;
- 1 castravete proaspăt;
- 4 fire de ceapă verde sau ½ țelină;
- 1 salată mică de lăptuci;
- 3- 4 linguri de untdelemn;
- 2 linguri zeamă de lamâie sau otet;
- sare
Mod de preparare:
Salata de cartofi asortată va avea un gust delicios. Pentru început, spală cartofii, apoi pune-i la fiert, cu coajă cu tot, în apă sărată care a dat în clocot. Scoate-i de pe foc și curăță-i cât sunt încă fierbinți, se taie felii și se stropesc imediat cu ulei.
Conopida se desface buchețele, se spală și se pune la fiert. Scoate-o într-o strecurătoare și las-o la scurs. În continuare, ouăle se pun la fiert. Când se întăresc, se curăță și se toacă mărunt. Le poți tăia și rondele, după preferințe.
Curăță ridichile, castravetele și ceapa, apoi taie-le în felii subțiri. Poți adăuga și țelină, pe care o vei curăța, spăla și da prin răzătoare. Apoi, trebuie să desfaci foile de la salata verde. Se spală cu foarte multă apă și se toacă.
Într-o salarieră vei pune cartofii tăiați felii, conopida, mazărea, ridichile, castravetele, ceapa, țelina și ouăle tocate mărunt. Salata se drege cu ulei de măsline sau zeamă de lămâie. Pune sare după gust.