Salata de boeuf e istorie de Revelion 2022. Noua rețetă care aduce un suflu nou la final de an

de: Bișinicu Andreea
25 12. 2021

În seara de Revelion, pe lângă sarmale, cozonac, piftie, friptură și ouă umplute, românii pregătesc celebra salată de boeuf. În 2021, o altă rețetă le-a captat atenția gurmanzilor. Cei care nu consumă salată de bouef preferă să gătească o salată originală, cu un gust exotic. Cu rețeta asta îți vei surprinde, cu siguranță, rudele și apropiații.

Rețetă salată de Crăciun cu pui și mere

Preparatele tradiționale românești servite de sărbători, la masa de Crăciun și la cea de Revelion, sunt bogate în calorii, motiv pentru care gospodinele sunt de părere că trebuie adăugată și o salată în meniu, pentru ca mâncarea să nu pice greu.

Gospodinele au născocit o rețetă festivă pentru a pregăti cea mai delicioasă salată de Crăciun cu pui și mere. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 piepți de pui;
  • 2 mere verzi;
  • 200 g brânză cheddar;
  • suc de lămâie;
  • 8 linguri de maioneză;
  • nuci tocate;
  • sare și piper;
  • ulei de măsline extra virgin.

Mod de preparare:

Rețeta este extrem de simplu de realizat. Pentru început, pieptul de pui se taie în bucăți mici, ce vor fi asezonate cu sare și piper. Căliți bucățile de pui într-o tigaie, cu câteva picături de ulei de măsline extravirgin. Apoi, lăsăm totul să se răcească.

În continuare, vom răzui brânza și mărul, pe care îl vom stropi cu zeamă de lămâie, să nu se închidă la culoare. Apoi, vom amesteca maioneza cu puțină zeamă de lămâie, pentru a obține o consistență mai lichidă.

Luăm câteva cupe speciale pentru salată, în care vom aranjăm un strat de pui, puțină maioneză, mărul, puțină maioneză, brânza, maioneză și, deasupra, nucile tocate. Asta este tot, rețeta este gata. Salata poate fi servită alături de felie de pâine de secară.

Cu ce înlocuiesc românii salata de boeuf

Salata de boeuf este unul dintre preparate preferate ale oamenilor, la masa de Crăciun. Pentru persoanele care nu consumă carne, salata a la rousse se prepară după aceeași rețetă, evitând produsul de grăsime animală.

Salata a la rousse se prepară după aceeași rețetă ca salata de boeuf, doar că prima nu conține carne de niciun fel.

Puțini sunt cei care știu faptul că rețeta de salată de boeuf nu a fost inventată nici de francezi, nici de români, ci de un un bucătar belgian renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860.