Salată cu mix de quinoa albă, fasole roșie și năut. Este ideală pentru zilele de vară
Mereu ne dorim să fim suple, sănătoase și pline de energie. Pentru acestea avem nevoie, în primul rând, să ținem cont de alimentație. Astăzi, vă propun o rețetă plină de vitamine și nutrienți, hipocalorică dar și foarte sățioasă: Salată cu mix de quinoa albă, fasole roșie și năut.
Componentele acestei salate sunt o sursă valoroasă de proteine, vitamine, microelemente și fibre. Quinoa, originară din Peru, consumată în Europa și de puțin timp cunoscută și la noi în țară, este preferată, în primul rând de persoanele cu intoleranță a gluten.
Salată cu mix de quinoa albă, fasole roșie și năut. Ce trebuie să faci ca să fiarbă repede boabele de năut
Datorită conținutului ridicat de proteine, înlocuiește carnea în dietele vegane. Din cele 120 de tipuri cunoscute de quinoa, se folosesc cele de culoare albă în măncăruri gătite, salate iar cea neagră, cu gust mai dulce, se folosește în prepararea deserturilor.
Fasolea roșie este considerată una din cele mai nutritive legume din lume. Săracă în grăsimi este foarte indicată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar și carbohidrați benefici, cu proteine slabe și fibre solubile.
Năutul consumat încă din antichitate, pentru conținutul bogat de fibre ce controlează apetitul și combate constipația, este un aliment sănătos bogat în vitamine și minerale. Boabele de năut au aromă de pământ cu nuanțe de nucă. Boabele de năut fierte se pot păstra în frigider pentru maxim 5 zile sau pentru mai mult timp, în congelator. Pentru a fierbe mai ușor, atât fasolea cât și boabele de năut se lasă la înmuiat în apă rece cu o seară înaintea preparării.
Ingrediente pentru 4 porții
- o conservă de fasole roșie 240 gr
- o conservă de năut 200 gr
- 1oo gr quinoa albă
- 1 buc. ceapă roșie mică tocată
- 2 buc. castravete feliați
- 1 lingură ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- semințe de in sau chimen
- 1 legătură de pătrunjel
- sare, piper
Citește și rețeta de salată orientală cu cartofi și măsline
Cum se prepară salata de quinoa cu năut și fasole roșie?
- Ca prim pas, boabele de quinoa se spală în mai multe ape pentru a îndepărta stratul de saponine care acoperă boabele.
- După această prim pas, puneți quinoa la fiert în apă cu sare, pentru 15- 20 de minute sau până boabele absorb complet apa.
- Amestecați cu o furculiță pentru a afâna boabele lipite.
- Într-un bol mare sau o farfurie adâncă se amestecă quinoa cu restul ingredientelor.
- În mixul de salată se toarnă o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, se pune sare și piper după gust.
- Se presară deasupra salatei semințe de cânepă sau in
- Se amestecă bine toate ingredientele și se dă la frigider pentru minim 30 de minute.
- Această salată poate constitui un prânz sau o cină pentru întreaga familie.
- De asemenea, se pretează pentru a fi luată la pachet, în caserole la picnic sau serviciu.
Poftă bună!