Salariu de 17.600 de lei pe lună, plătiți din bani publici. Cu ce se ocupă românul care încasează acești bani

Salariu de 17.600 de lei pe lună, plătiți din bani publici. Cu ce se ocupă românul care încasează acești bani
PMB și salariile din companiile municipale. Căpușe sau instituții fezabile

În România anului 2021 există salarii și salarii, precum există salariați și salariați. Dacă până acum vorbeam de pensii speciale de câteva zeci de mii de lei, astăzi vorbim de un salariu de peste 17.000 de lei. Suma este încasată de un angajat al uneia dintre multele companii municipale din cadrul Primăriei Capitalei. În timp ce Nicușor Dan se plânge că nu sunt bani pentru rezolvarea problemelor orașului, oferă un salariu de 17.600 unui angajat din primărie.

PMB și salariile din companiile municipale. Căpușe sau instituții fezabile

În 2017, pe vremea administrației conduse de Gabriela Firea, erau înființate nu mai puțin de 19 companii municipale. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, declara că aceste companii municipale vor gestiona activele publice într-un mod mai eficient, pentru a furniza servicii la standarde europene și pentru a derula proiecte de investiții care vor crește calitatea vieții a bucureștenilor.

„În ultimii zece ani, sute de milioane de euro din bani aparținând bucureștenilor nu au contribuit la creșterea confortului lor. Avem, din păcate, o capitală sufocată de trafic, cu străzi pline de găuri.

Cu locuri de parcare prea puține decât este necesar. Cu obiective turistice care nu sunt promovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri.

Bucureștenii vor beneficia, în cel mai scurt timp posibil, de o reducere semnificativă a costurilor tuturor acestor activități. ”, declara gabriela Firea în 2017.

Primarul mai anunța tot atunci că personalul municipalității Bucureștiului nu va fi disponibilizat, ci va fi angajat în aceste companii municipale. Prin crearea acestor companii municipale se dorea reducerea cheltuielilor bugetului local cu 25%. Din păcate realitatea a fost alta, una mult mai durereoasă și mai plină de cheltuieli.

La majoritatea acestor companii municipale, fostul edil Gabriela Firea angaja pe funcții de conducere persoane care nu prea aveau nimic în comun cu obiectul de activitate. Ba mai mult de-atât, mulți dintre cei angajați pe funcții de conducere beneficiau de salarii enorme, toate plătite din bugetul local. De la ideea de reducere a cheltuielilor cu 25% s-a ajuns la o creștere a acestora, cu cel puțin procentul anunțat pentru reduceri.

Administratori de companii municipale cu salarii imense pe lună

Înainte și imediat după preluarea mandatului de Primar General, Nicușor Dan anunța război companiilor înființate de Gabriela Firea, pe același motiv al cheltuielilor nejustificate cu salariile. Culmea este că din cele 19 companii municipale Nicușor Dan a închis doar câteva. Astăzi un angajat al primăriei, pe funcție de conducere într-una din aceste companii municipale primește un salariu enorm și, poate, nejustificat. De fapt în această situație sunt doi angajați ai PMB.

Primul, administratorul special al Companiei Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, va încasa conform documentelor CGMB, un salariu lunar de 17.600 de lei. Cel de-al doilea angajat PMB, tot administrator, dar la altă companie municipală, Compania Municipală Consolidări SA, conform solicitări CGMB, va încasa un salariu de 13.000 de lei plus TVA.

Reamintim că cele două companii municipale au fost declartea în insolvență printr-o decizie a Tribunalului București. Cu toate astea, CGMB a solicitat aceste salarii pentru cei doi angajați. În urma deciziei de insolvență cei doi administratori vor superviza lichidarea celor două companii municipale în perioada următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI