Salarii de 10.000 de lei în România la cea mai valoroasă companie. Se fac sute de angajări

Salarii de 10.000 de lei în România la cea mai valoroasă companie. Se fac sute de angajări
Compania anunță sute de angajări cu salarii de 10.000 de lei

La începutul acestui an, după o lungă perioadă de stagnare, guvernul lua decizia de a debloca peste 90.000 de locuri de muncă în sistemul bugetar, fie în ministere, fie în puținele companii de stat existente. Așa se face că la această oră vorbim de angajări și de salarii de 10.000 de lei în România la cea mai valoroasă companie de stat, unde acum se fac sute de angajări.

Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie de stat

Deși ar putea părea ciudată această titluturaă, compania de stat Hidroelectrica este, într-adevăr, cea mai valoroasă companie de stat, ca urmare a deciziei din aprilie anul trecut, decizie prin care guvernul României autoriza Fondul Proprietatea, acționarul minoritar al Hidroelectrica, să deruleze o ofertă publică inițială de vânzare a cel puțin 15% din acțiunile operatorului de stat al hidrocentralelor. Fondul de investiții prin acest demers, a urmărit o dublă listare, la București și la Londra, dar gvernul cerea fondului o listare doar pe piața internă.

Această mutare importantă venea după mai multe încercări eșuate a producătorului de energie regenerabilă Hidroelectrica, La momentul aprilie 2022 compania se pregătea din nou pentru debutul pe bursă. Principalul producător de energie hidroelectrică din România, deținut în proporție de 80,1% de stat, a primit atunci undă verde pentru a vinde cel puțin 15% într-o ofertă publică inițială.

Planul face parte dintr-un acord cu Comisia Europeană privind adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Fondul Proprietatea, care deține o participație de 19,9%, a făcut de mult timp presiuni pentru o ofertă publică inițială.

Acțiunile fondului de investiții urmau să fie oferite în condițiile în care România a blocat vânzarea de active de stat, deși înghețarea de doi ani expira în mai 2022. Guvernul deține, de asemenea, o mică participație la Fondul Proprietatea. Participația de la Hidroelectrica reprezintă cea mai mare parte din valoarea fondului, și are, de asemenea, o cotă de proprietate în OMV Petrom.

Vezi și: Două posturi noi în România. Anunțul oficial: unde se pot vedea de azi

Compania anunță sute de angajări cu salarii de 10.000 de lei

Ca urmare a deblocării de posturi, și după un calcul asupra necesarului de noi angajați, Hidroelectrica primea aprobarea din partea Consiliul de Supraveghere de a scoate la concurs nu mai puțin de 280 de noi posturi, dintre care mai mult de jumătate sunt în București (180 de posturi), iar restul în celelalte sucursale ale companiei.

Ceea ce este și mai important pentru viitorii angajați sunt salariile, Hidroelectrica anunțând salarii de 10.000 de lei, iar în urma unui calcul bugetar asupra impactului financiar, aceste posturi vor avea un cost de aproximativ 50,9 milioane de lei anual sau 10 milioane de euro, aceste sume însemnând aproximativ 190.000 lei pe an și aproximativ 3.400 euro pe lună.

Pe de altă parte, pe planul consumatorilor casnici, Hidroelectrica anunța zilele acestea modul în care vor fi emise facturile acestora, precum și modul eșalonat de plată a sumelor aferente consumului din ultimele luni, având în vedere că până de curând nici Hidroelectrica nu emisese facturile, fiind vorba de aproximativ 50.000 de consumatori care nu aveau emise facturile.

Urmăriți Playtech.ro și pe