”Să demisioneze sau nu Liviu Dragnea?” Cum a răspuns Viorica Dăncilă

Autor: Ciprian Ioana - 09:46, 27 mai 2019

PSD a înregistrat un scor mult sub așteptări la alegerile europarlamentare și, așa cum se întâmplă în cazul unor astfel de eșecuri, se aduc în discuție anumite demisii. Premierul Viorica Dăncilă a spus că nu va demisiona, dar a fost întrebată dacă nu cumva se impune demisia liderului PSD, Liviu Dragnea.

PSD a înregistrat un eșec răsunător la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că își asumă acest lucru. O face, însă, doar la nivel declarativ, pentru că o eventuală demisie a sa se va discuta în interiorul partidului, insista șeful social-democraților.

Există și puncte de vedere care fac referire la o demisie a Guvernului. Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată despre o posibilă depunere de mandat, dar a insistat că un astfel de gest nu se impune acum.

Ce spune Viorica Dăncilă despre o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă crede că nu e cazul să-și dea demisia din Guvern. Șefa Executivului arată că scrutinul de duminică a fost pentru europarlamentare, nu pentru parlamentare.

„Cei care au cerut (n. red. – demisia), probabil nu cunosc legea sau sunt rău intenționați. E vorba despre votul românilor, dar vă reamintesc, căderea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Nu am de ce (să iși dea demisia, n.r.). Am în spatele meu atâția români care și-au pus încrederea în noi, acest guvern. Categoric au incredere în noi. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”
Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă și-a schimbat, însă, tonul atunci când a venit vorba de o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea. De remarcat că șefa Guvernului nu a spus clar că nu se impune acest lucru.

„Aceste lucruri le discutăm în cadrul forurilor statutare ale partidului”, a spus Viorica Dăncilă, atunci când a fost întrebată dacă se impune demisia președintelui PSD.

Liviu Dragnea i-a cerut imperativ Vioricăi Dăncilă să nu renunțe la funcție

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut un mesaj ferm pentru șefa Guvernului. I-a cerut acesteia să nu își demisia sub nicio formă. Președintele PSD a vorbit, în acest context, despre posibile presiuni din partea președintelui Klaus Iohannis.

„Îi solicit Vioricăi Dăncilă ca nu carecumva să îşi depună mandatul cu toate presiunile la care este supusă, pentru că programul de guvernare trebuie dus până la capăt. Respectăm votul, românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles, dar în schimb, cred că PSD şi ALDE trebuie să facă orice e posibil pentru a apăra ce s-a câştigat până acum pentru români. Vorbim de câştigul din economie, pensii şi salarii, dezvoltarea agriculturii, infuzia de capital în infrastructura locală şi pentru proiectele mari”
Liviu Dragnea, președintele PSD