S-a mai stins o stea a cinematografiei. Este doliu la Hollywood după ce Chad Mcqueen a murit la 63 de ani

de: Violeta Badea
13 09. 2024

Doliu în lumea filmului internațional! Chad McQueen, cunoscut pentru rolul său din ”Karate Kid”, a încetat din viață la vârsta de 63 de ani. La scurt timp după trecerea în neființă a actorului, copiii acestuia au transmis un mesaj emoționant pe rețelele sociale. Iată ce a dus la decesul starului!

Vestea care a zguduit Hollywood-ul. Chad Mcqueen a decedat

Vestea tragică a morții lui Chad McQueen a fost anunțată de copiii săi, Chase și Madison, printr-o declarație comună pe rețelele de socializare. Actorul s-a stins la ferma sa din Palm Desert, California, înconjurat de cei dragi.

”Călătoria sa remarcabilă ca tată iubitor pentru noi și angajamentul față de mama noastră au exemplificat o viață plină de dragoste și dedicare”, au scris aceștia.

Chad McQueen a fost mult mai mult decât un simplu actor. Pe lângă faima sa obținută prin rolurile din filme, el a avut o pasiune profundă pentru cursele auto, o pasiune moștenită de la tatăl său, legendarul Steve McQueen. Copiii săi au menționat, de asemenea, că vor continua să onoreze atât moștenirea tatălui lor, cât și pe cea a bunicului lor, Steve McQueen.

O viață marcată de succes și tragedie

Chad McQueen este cunoscut pentru rolul său memorabil din ”Karate Kid”, unde l-a interpretat pe Dutch, unul dintre elevii Cobra Kai. Acesta a apărut în primele două părți ale seriei din 1984 și 1986, fiind recunoscut pentru felul în care îi punea piedici protagonistului, Daniel LaRusso.

Deși nu a mai apărut în a treia parte a seriei sau în serialul ”Cobra Kai”, personajul său rămâne unul iconic pentru fanii francizei. Chad McQueen s-a născut pe 28 decembrie 1960 în Los Angeles și a crescut în Malibu. A fost fiul celebrului actor Steve McQueen și al actriței Neile Adams.

Pasiunea pentru cursele auto i-a fost insuflată de tatăl său și a început să concureze de la o vârstă fragedă. Prima sa victorie a avut loc la doar 10 ani, într-o cursă destinată copiilor, organizată pe platourile de filmare ale filmului ”Le Mans” al tatălui său.

Citește și S-a tras cortina pentru celebrul actor de la Hollywood. Mulți români au crescut cu filmele lui, James Darren a murit la 88 de ani
Monden!

O moștenire neprețuită

În afara carierei sale cinematografice, Chad McQueen a fondat în 2010 compania McQueen Racing, dedicată construcției de mașini și motociclete de curse. În plus, el a jucat în numeroase producții de succes, precum ”Martial Law” (1991), ”New York Cop” (1993) și ”Red Line” (1995).

Chad McQueen rămâne o figură respectată atât în lumea filmului, cât și în cea a curselor auto. Viața sa a fost marcată de realizări impresionante, dar și de pierderi dureroase, cum ar fi moartea tatălui său, Steve McQueen, la vârsta de 50 de ani, și a surorii sale, Terry, la doar 38 de ani.

Moartea lui Chad McQueen la 63 de ani marchează o pierdere uriașă pentru Hollywood și pentru fanii care l-au admirat de-a lungul carierei sale.

Citește și A murit actorul celor mai bune seriale ale anilor 2000. Care a fost cauza decesului, Obi Ndefo avea doar 51 de ani!