S-a mai stins încă o stea a copilăriei noastre. E doliu în lumea cinematografiei după moartea actriței Patti Yasutake

de: Ștefan R. Apostol
07 08. 2024

Fanii Star Trek sunt în doliu după anunțul morții actriței Patti Yasutake. Din păcate, s-a mai stins încă o stea a copilăriei noastre, și e doliu în lumea cinematografiei după moartea actriței.

E doliu în lumea cinematografiei! A încetat din viață Patti Yasutake

Din păcate, din nou este doliu în lumea filmului. Patti Yasutake, actrița cunoscută mai ales pentru rolurile sale din „Beef” și „Star Trek: The Next Generation”, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunțat pe 6 august managerul ei, Kyle Fritz.

Decesul s-a produs cu o zi înainte, pe 5 august, la un spital din Santa Monica, actrița fiind înconjurată de prieteni și familie, după o lungă luptă cu cancerul, a declarat Fritz. Ea avea o formă rară de limfom cu celule T.

„Patti a fost prima mea clientă când am început acum peste 30 de ani. Ne-am bucurat de fiecare zi în care am ajuns să lucrăm împreună și îmi va lipsi spiritul ei, talentul și tenacitatea, dar mai ales prietenia ei.”, a declarat Kyle Fritz pentru Variety.

Patti Yasutake și-a câștigat faima prin intermediul serialului „Star Trek: The Next Generation” și a mai multor filme „Star Trek” ulterioare. Cel mai recent, ea a apărut în succesul Netflix „Beef”.

Patti Yasutake, de la „Star Trek” la „Beef”

În celebrul serial „Star Trek: The Next Generation”, ea a interpretat-o pe asistenta medicală Alyssa Ogawa. Debutul și-l făcea în televiziune în anii 80, după ce devenea absolventă de studii de teatru, cu o apariție în drama polițistă „T. J. Hooker”, cu William Shatner.

Și-a făcut debutul în lungmetraj în comedia „Gung Go” (1986) a lui Ron Howard în rolul lui Umeki, un rol pe care l-a reluat în adaptarea serialului ABC care a durat nouă episoade în 1986-87.

A primit o nominalizare la „Independent Spirit Award” pentru rolul său din „The Wash” (1988). Printre celelalte filme ale sale se numără „Drop Dead Gorgeous” (1999), „Blind Spot” (1993) și „Road to Galveston” (1996).

S-a stins din viață la 70 de ani, după lupta cu o boală nemiloasă

Patti Yasutake, în afară de aparițiile din cel de-al patrulea sezon al serialului, și-a reluat rolul și în filmele „Star Trek: Generations” (1994) și „Star Trek: First Contact” (1996). Printre alte apariții televizate s-au numărat roluri în „The Closer” și în drama medicală de succes „Grey’s Anatomy”, sau „Bones”, „Flash Forward”, „The Unit” și „Cold Case.”

Deși avea mari probleme de sănătate, actrița a acceptat să reapară pe micile ecrane în cel mai recent pentru succesul Netflix „Beef”, alături de Ali Wong și Steven Yeun. În acest serial, a jucat rolul lui Fumi Nakai, mama personajului George.

În ciuda rolului său recent, cariera sa de actriță se întinde pe mai multe decenii, primele sale apariții în producții TV și cinematografice fiind în anii 1980.

Patti Yasutake îi lasă în urmă pe frații ei Linda Hayashi și Steve Yasutake, potrivit rapoartelor din SUA. Sora lui Yasutake, Irene Hirano, care a murit în 2020, a fost președintele fondator al Consiliului SUA-Japonia și director executiv al Muzeului Național Japonez American din Los Angeles.