S-a lăudat și a plătit dur. Ce s-a întâmplat cu un oltean după ce s-a lăudat pe social media că deține un pistol ilegal

S-a lăudat și a plătit dur. Ce s-a întâmplat cu un oltean după ce s-a lăudat pe social media că deține un pistol ilegal
Ce s-a întâmplat cu un oltean după ce s-a lăudat pe Facebook că are pistol

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, au efectuat două percheziții domiciliare, în orașul Segarcea. Mai multe persoane erau bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

S-a lăudat că deține pistol ilegal

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, după ce mai multe persoane s-au lăudat pe Facebook că deține un pistol. În imagini se observă cum indivizii mânuiau un obiect ce părea a fi o armă. A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma perchezițiilor, doi bărbați, de 28 și 30 de ani, au fost duși la sediul Poliției pentru audieri. Din cercetări reiese că arma ar aparține unui bărbat, de 32 de ani, tot din Segarcea. La rândul său, a fost depistat și el de către polițiști și dus la audieri.

Oamenii legii au stabilit că arma nu este letală, fiind predată polițiștilor, împreună cu 25 de cartușe neletale, nepercutate. De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul vinovat nu este deținător legal de muniții și arme. Cartușele și pistolul au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuare și în momentul de față, urmând ca la finalizare să fie propusă o soluție. Mai mult de atât, la activitate au participat jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea.

Pistoale ascunse într-un transport de mobilă

În urmă cu puțin timp, polițiștii de frontieră din Tulcea au reușit o captură record de arme de foc. Acestea urmau să fie introduse ilegal în țară. La punctul de frontieră Isaccea, au găsit 2.850 de pistoale. Armele erau ascunse într-un camion care transporta mobilă.

„Structurile MAI au realizat o captură-record de arme de foc, arme letale – 2.850 de pistoale noi cu glonț. Luni seară, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la frontiera Isaccea au depistat ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean cele 2.850 de pistoale cu glonț calibru 4 și 4,5 mm. Bărbatul transporta, conform documentului de însoțire, obiecte de mobilier și diferite produse alimentare din Turcia pentru o societate din Ucraina”, a declarat Lucian Bode într-o conferință de presă.
Citeşte întreaga ştire: Captură-record de arme letale la graniță: 2.850 de pistoale ascunse într-un transport de mobilă

Pistoalele au fost ascunse în 143 de cutii. Acestea au fost confiscate de către autorități. În continuare, poliția și parchetul vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI