S-a interzis în sate şi oraşele mici. Legea de care românii trebuie să afle, are legătură cu jocurile de noroc. Autoritățile amenință cu închisoarea
Cel mai probabil, mulți dintre români au auzit de legea care vizează eliminarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile mici. Aceasta a este deja activă, însă edilii găsesc breșe pentru a menține sălile de păcănele active. Mai nou, parlamentarii dau vina pe lipsa clarității legislative. Mai multe detalii în acest sens puteți afla în continuarea articolului curent.
Sălile de jocuri de noroc nu mai pot funcționa în localitățile mici
Deși se susțineau că sălile de jocuri vor dispărea din localitățile mici, parlamentarii au constatat că legea adoptată luna trecută prezintă unele deficiențe. Se pare că în actul normativ s-a strecurat o prevedere care permite funcționarea sălilor cu aparate de tip slot-machine chiar și în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.
În unele cazuri, edilii au obținut adeverințe care atestă că populația localităților respective depășește limita menționată. Prin urmare, în acele localități este permisă funcționarea sălilor de jocuri de noroc. Ei bine, începând de acum, aceste acțiuni vor fi considerate infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea.
Această metodă a fost exploatată în mai multe localități mici din țară, acolo unde sălile de jocuri de noroc încă nu au dispărut. Acum, edilii care falsifică datele legate de numărul de locuitori riscă să ajungă după gratii, la fel ca și patronii care utilizează adeverințe false, conform stirileprotv.ro.
Legea comparată cu agheasma
Deputatul Bogdan Rodeanu a oferit un comentariu inedit cu privire la proiectul legislativ menit să elimine sălile de jocuri de noroc din localitățile mici. Mai precis, oficialul a comparat legea cu apa sfințită: „Este un proiect ca agheasma – te unge la suflet, dar nu te vindecă nici de răceală nici de flagelul păcănelelor”.
„I-ați scos de acolo de unde nu prea aveau profit, din localitățile sub 15.000 și i-ați trimis în localitățile mari, unde au profit. În momentul în care noi vorbim, primari din localități sub 15.000 de locuitori merg și iau o hârtie de la Primărie prin care se adeverește că sunt amplasate în județ sau într-o comună cu peste 15.000 de locuitori”, a declarat deputatul Antonio Andrușceac, potrivit sursei citate.
Modificări la „legea păcănelelor”
La începutul acestei săptămâni, Alfred Simonis a anunțat amendamentele la legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localitățile mici. Președintele interimar al Camerei Deputaților a explicat că prin aceste modificări se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ-teritorială.
Simonis a subliniat faptul că se incriminează ca faptă penală eliberarea adeverinței care atestă că o localitate are peste 15.000 de locuitori acolo unde nu sunt atâția. În plus, el a adăugat că orice vulnerabilitate a primei legi votate va dispărea odată cu intrarea în vigoare a noii legi. Prin urmare, vor fi închise și sălile de jocuri de noroc care încă funcționează în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.