S-a decis acum. Ce se întâmplă cu pensiile speciale
La începutul acestei luni Curtea Constituțională motiva decizia prin care a admis sesizările Înaltei Curţi şi a Avocatului Poporului pe legea care tăia pensiile speciale, astfel că legile speciale nu au mai fost tăiate, iar beneficiarii continuă să primească sume care ajung chiar și la 77 de mii de lei pe lună.
S-a decis acum în Senatul României
Conform informațiilor de ultimă oră, astăzi, 10 iunie, a fost dezbătută propunerea legislativă de a se impozita celebrele pensii speciale, dar spre surpiza multora, Senatul a respins propunerea legislativă privind impozitarea cu 90%. Printre senatorii care au reacționat negativ la această decizie a fost și Senatorul USR Florina Presadă. Acesta a declarat că USR a încercat încă din 2016 să elimine pensiile speciale, însă ”din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile parlamentarilor Uniunii au rămas fără rezultat”.
”Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale. USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.”, a declarat senatorul Presadă.
Ce se întâmplă cu pensiile speciale
Cei care sperau ca noua propunere legislativă să treacă în Senatul României sunt acum dezamăgiți, pensiile rămânând în continuare la aceeași cotă de impozitare ca și până acum, astfel că sumele vor fi primite integral și fără niciun fel de modificare. Senatorul Florina Presadă, alături de alți câțiva colegi, au reacționat dur la cele întâmplate astăzi, declarând că ”pentru PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.”, având în vedere că PSD a avut majoritatea în Senat, iar votul a fost în concordanță cu majoritatea.
”Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. Am venit cu o propunere de impozitare iar PSD votează împotriva ei. Şi asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii şi promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.
Cum le explică PSD românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi. Ei ştiu cine votează împotriva intereselor lor”, a scris pe Facebook Florina Presadă.