S-a dat totul peste cap! Ce s-a întâmplat acum la Polul Nord

Ce se întâmplă la Polul Nord?

Cercetătorii sunt șocați de ce se petrece acum la Polul Nord! Ce se întâmplă cu temperaturile și care sunt informațiile de ultimă oră ale specialiștilor? Imaginile surprinse cu ajutorul sateliților sunt alarmante.

Ce se întâmplă acum la Polul Nord?

Începutul sezonului estival a venit cu temperaturi surprinzătoare pentru diferite locuri de pe hartă. Conform datelor specialiștilor, azi, 5 iunie, a fost mai cald lângă Cercul Polar decât în multe locuri din sudul Spaniei sau al Italiei. În cursul amiezii de vineri au fost 25 de grade Celsius în nordul Rusiei europene, iar în republica Komi – știută pentru nopțile extrem de reci unde în ianuarie au fost temperaturi de -50 de grade, au fost -4 grade Celsius în luna iunie. Temperaturi similare au fost înregistrate și la malul Mării Mediteraneene.

Imaginile din satelit ale cercetătorilor sunt de-a dreptul alarmante
Imaginile din satelit ale cercetătorilor sunt de-a dreptul alarmante

La Madrid au fost 23 de grade, iar în nordul Rusiei a fost mai cald decât în Sicilia, unde maximele au fost cuprinse între 22 – 24 grade Celsius. În România, vremea s-a încălzit considerabil, ținând cont că am avut parte o bună vreme de temperaturi mai reci decât normalul perioadei. Maxima de azi a ajuns la 32 de garde Celsius în Medgidia, iar noaptea minimele au scăzut la -5 grade Celsius la vârful Omu, -2 grade Celsius la Bâlea Lac, doar 1 grad Celsius la Predeal și Păltiniș, 3 grade Celsius la Întorsura și 3 grade Celsius la Câmpina, Târgoviște și Curtea de Argeș.

Polul Nord, pe cale de dispariție

Un clip time-lapse arată starea îngrijorătoarea a Planetei din cauza încălzirii globale, conform ultimelor data publicate de NASA. În video se poate vedea cum gheața de la Polul Nord dispare alarmant de repede. În ultimii 32 de ani, stratul de gheață vechi și gros – care nu se topea vara – a început să se evapore pur și simplu pe suprafețe tot mai întinse. Imaginile surprinse din satelit sunt șocante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI