S-a aflat obiceiul secret al lui Traian Băsescu pentru Revelion. Ce îi place fostului preşedinte să facă noaptea (Exclusiv)
Chef Petrișor Tănase, unul dintre cei mai cunoscuți și reputați bucătari ai României, a vorbit despre cum ar trebui să arate masa de Revelion și ce preparate trebuie să consume românii în Noaptea dintre Ani. Ce obicei secret avea fostul președinte Traian Băsesc, de Revelion. Acum s-a aflat.
Ce bea Traian Băsescu în noaptea de Revelion
În seara de Revelion, românii se adună, cu mic, cu mare, în jurul mesei, pentru a sărbători alături de familie și prieteni trecerea dintre ani. În prag de Anul Nou, chef Petrișor Tănase explică în detaliu ce alimente și băuturi ar trebui consumate la masa festivă.
Specialistul ne recomandă să mâncăm bucate mai ușoare, precum pește, fructe de mare sau carne de curcan, iar în ceea ce privește băutura, un pahar de vin alb sec merge de minune cu preparatele culinare tradiționale, susține acesta.
Dacă nu ești băutor de vin, chef Tănase recomandă un pahar de whiskey cu 3 cuburi de gheață, potrivit preferințelor lui Traian Băsescu. Fostul șef de stat al României obișnuiește să savureze o astfel de băutură, în noaptea de Revelion.
„Vinul alb sec e foarte bun, pentru că deschide apetitul. Vinurile românești sunt delicioase, dar și un pahar de whiskey e potrivit, însă nu uitați să puneți și trei cuburi de gheață, care obligatoriu trebuie să plutească, vorba lui Traian Băsescu, și cum tot așa îmi place și mie.
Servim musafirii cu mici gustări, de preferat pe bază de pește, de legume sau un sushi. Evităm sarmalele, pe care le-am avut și de Crăciun, sunt de preferat legumele, peștele stropit cu zeamă de lămâie, o friptură de curcan sau de porc la cuptor. A, și să nu lipsească tortul de ciocolată, preferatul tuturor, un delicios desert.”, a declarat bucătarul.
„Atunci când ne trezim din somn, dimineața, trebuie să fim întregi la minte”
De asemenea, cheful bucătar subliniază cât de important este să nu consumăm alcool în exces, pentru ca a doua zi să nu ne trezim cu dureri de cap și mahmureli.
„Mâncarea de Revelion trebuie să fie mai ușoară, eu recomand a se consuma pește, curcan, fructe de mare. Și să gătim exact cât ne trebuie, nu trebuie să facem risipă.
Să nu uităm să avem o șampanie la rece, la ora 12.00 noaptea, să avem și 12 boabe de struguri. Atenție, să consumăm alcool cu moderație! Pentru că, atunci când ne trezim din somn, dimineața, trebuie să fim întregi la minte.”, a completat chef Tănase, în exclusivitate pentru Impact.