S-a aflat! Ce bunătăți va mânca Liviu Dragnea de Paște în închisoare. Care este costul unui meniu

de: Rosu Ioana
14 04. 2020

Ca orice român, Liviu Dragnea se pregătește și el pentru Paște, dar de data aceasta în închisoare. Pentru că nu va mai putea primi pachet de acasă, fostul lider PSD va fi nevoit să mănânce același meniu pregătit pentru toți deținuții penitenciarului Rahova, unde nu le vor lipsi bucatele tradiționale românești.

Meniul din penitenciare crește cu 8,6 lei

În urmă cu câteva zile, ministerul Justiției a supus dezbaterii publice un proiect de Ordin ministerial care aborda creșterea valorii financiare pentru mâncarea persoanelor private de libertate. Unul dintre beneficiari este chiar Liviu Dragnea, care se va bucura de o masa mai bogată cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Motivul acestei creșteri a fost influențat de noile restricții impuse de autorități, conform cărora deținuții nu mai pot primi pachet de acasă.

Astfel, deținuții se vor bucura de un meniu mai costisitor și implicit, mai bogat. Acestora li se va suplimenta meniul de hrană cu valoarea financiară de 8,26 de lei pentru fiecare persoană.În această sumă au fost incluse 200 de grame de cozonac, estimat la 4 lei, cu TVA inclus, o sticlă de 500 ml de băutură răcoritoare, estimată la 3 lei, cu TVA inclus și 80 grame de carne de porc semigrasă, estimată la 2 lei, cu TVA inclus.

Ce meniu vor avea de Paște deținuții Penitenciarului Rahova

Deținuții din penitenciarul Rahova vor fi răsfățați cu bucate alese, specifice sărbătorii Învierii Domnului. Deși este primul an în care Liviu Dragnea sărbătorește Paștele în închisoare, acesta va avea ocazia să ciocnească un ou roșu și să mânânce o ciorbă de miel.

Meniul pentru prima zi de Paşte:

Mic dejun: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, drob/mezeluri;

Prânz: ciorbă de miel/porc/vită/pui și piure de cartofi cu friptură porc/vită/miel/pui cu sos;

Cină: pilaf de orez cu legume.

În a doua zi de Paşte, deținuții vor avea pe masă:

Mic dejun: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, mezeluri, marmeladă;

Prânz: ciorbă ţărănească (carne porc/vită/pui) și iahnie de fasole cu cârnaţi;

Cină: paste cu brânză.