S-a aflat adevărul despre moartea tragică a celor cinci tineri înecați în Siret. Ce au încercat să facă băieții rând pe rând

de: Rosu Ioana
03 08. 2021

Moartea celor cinci adolescenți din trei sate a unei comune din Neamț a adus lacrimi și durere de nedescris pentru familiile îndoliate, dar și pentru comunitate. La scurt timp după tragedie, părinții băieților au explicat ce s-a întâmplat cu aceștia și care a fost motivul șocant al morții în grup.

Au plecat opt și s-au întors vii doar trei

Tragedia petrecută în cursul serii de duminică a îngrozit întreaga Românie, iar mulți oameni nu au putut să-și explice ce s-a putut întâmpla acolo. Potrivit părinților băieților și a supraviețuitorilor, aceștia au plecat pe biciclete la scăldat, fără a știi să înoate.

La început totul părea o joacă, dar fără să-și dea seama, băieții au rămas pe rând captive în apă, iar ceilalți prieteni au sărit din dorința de a-I salva. Din păcate, niciunul nu a mai supraviețuit, iar un martor a solicitat ajutorul medicilor de-abia când au realizat că băieții nu s-au mai întors la mal.

Claudiu este tânărul cel mai mic dintre tinerii decedați, iar tatăl lui și-a găsit puterea să povestească ce s-a întâmplat cu puțin înainte de tragedie. Acesta le-a cerut părinților voie să meargă cu prietenii să se răcorească, iar părinții și-au dat acordul cu condiția ca acesta să nu se scalde în râu.

Din păcate, atunci când și- văzut prietenii în pericol, Claudiu nu a rămas nepăsător și a sărit în încercarea de a-i ajuta. Din păcate, el a avut aceiași soartă tragică ca restul prietenilor care nu au mai ieșit la suprafață.

„El a încercat să salveze pe cineva şi tot au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană s-au dus toţi şi au murit”, a explicat tatăl acestuia, potrivit stirileprotv.ro.

Alexandru a povestit tot

Alexandru Fătu este unul dintre prietenii care au rămas la mal și a fost martor la momentele de groază petrecute în comuna băcăuană Filipeşti. Acesta a reușit să-i salveze pe doi dintre băieți, restul fiind înghițiți de ape în momentul în care au încercat să-și salveze prietenii alunecați de pe mal. Acesta a explicat că totul s-a desfășurat foarte rapid și niciunul dintre băieți nu a conștientizat pericolul în care s-au aflat.

“ Alexandru Fătu : Doi dintre ei s-au dus în apă şi ceilalţi după ei. Unii ca să ajute, alţii în joacă, neconștientizând ceea ce se întâmplă.

Reporter: De pe mal ţi-ai dat seama că se întâmplă ceva acolo?

Alexandru Fătu: Pe moment nu. După aia am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei.Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a declarat acesta.

Printre victimele tragediei se află și doi frați care au lăsat un gol imens în familia îndurerată: “Au murit amândoi copilaşii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au ştiut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar aşa”, a spus unchiul celor doi tineri.