S-a activat Planul Roșu de intervenție pe autostrada A1. Accident cu 5 mașini și 17 persoane implicate

de: Andrei Simion
10 08. 2024

Un accident deosebit de grav s-a produs între mai multe mașini, sâmbătă, pe autostrada Sibiu – Orăștie, în zona localității Miercurea Sibiului. Din primele informații, patru persoane sunt încarcerate. Traficul este blocat complet!

Accident grav pe autostrada A1

Planul roșu de intervenție a fost activat, sâmbătă după-amiază, pe autostrada A1, pe sensul de mers spre Sibiu, în urma unui accident cu mai multe mașini și 17 persoane.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu anunță că accidentul a avut loc pe A1 km 282, sensul de mers spre Sibiu, în care sunt implicate mai multe mașini și 17 persoane. La fața locului sunt alocate trei echipaje SMURD, dintre care unul cu medic și o autospecială de stingere, fiind activat planul roșu de intervenție.

Potrivit oamenilor legii, în urma accidentului din zona Miercurea Sibiului, pe sensul Sebeș – Sibiu, traficul este blocat total, circulația fiind deviată la km. 292, Cunța, pe DN 1.

Traficul rutier este blocat complet pe A1, km. 287+900, în zona Miercurea Sibiului, sensul Sebeş – Sibiu, din cauza unui accident rutier în care sunt implicate 17 persoane şi cinci autoturisme, anunță IPJ şi ISU.

„Circulaţia pe direcţia Sebeş – Sibiu este deviată la km. 292, Cunţa, pe DN 1”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Elena Welter. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, a anunţat ISU Sibiu. „La faţa locului sunt alocate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic şi o autospecială de stingere”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Situație similară pe Valea Oltului

Un alt accident a avut loc pe DN 7, pe Valea Oltului. Patru persoane sunt rănite, fiind încarcerate din cauza unui accident care a avut loc sâmbătă pe DN 7 – Valea Oltului, în zona localității Boița.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că accidentul a avut loc pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în localitatea Boița, județul Sibiu, fiind implicate două mașini. Se pare că patru persoane sunt încarcerate, dar conștiente.

Nu se circulă pe ambele sensuri de mers, traficul rutier desfășurându-se prin interiorul localității, valorile de trafic fiind ridicate.