Rușii care vor să „distrugă” LIDL sunt gata să invadeze coșurile clienților cu prețuri mici. Ce strategie vor să adopte în această țară

Rușii care vor să „distrugă” LIDL sunt gata să invadeze coșurile clienților cu prețuri mici. Ce strategie vor să adopte în această țară
Rusii care vor sa distruga LIDL sunt gata sa invadeze cosurile clientilor cu preturi mici. Ce strategie vor sa adopte in aceasta tara

Un supermarket foarte ieftin cunoscut sub numele de Russian Lidl își va deschide primul magazin din Marea Britanie pe data de 14 august. Lanțul de magazine alimentare Mere este pregătit să detroneze supremația gigantului german LIDL cu prețuri cu 30% mai ieftine, spre bucuria consumatorilor.

Cum vor să „distrugă” rușii magazinul LIDL

Oficialii Mere vor deschide primul magazin din Marea Britanie la jumătatea lunii august în localitatea Preston. Magazinul urma să se deschidă la începutul anului 2021, apoi în iunie, dar inaugurarea localului a fost întârziată din cauza contextului pandemic.

„Pe 14 august vom fi bucuroși să vă prezentăm noul nostru model de retail: un adevărat discounter dur, fără rafturi, fără servicii, fără comoditate, ci doar la cele mai mici prețuri.”, a declarat Aleksandr Chkalov, managerul pentru dezvoltarea afacerilor din Marea Britanie pentru The Grocer, scriu cei de la Daily Mirror.

Noul „LIDL rusesc” promite clienților săi o gamă largă de produse, peste 1200 la număr. Mai mult de atât, oficialii magazinului au anunțat deja că, printre mărcile care vor fi vândute în magazinul din Preston, vor fi hârtia igienică Cusheen, bateriile Maxsonic, șervețelele igienice Reach și băuturile energizante Warrior.

Ce magazin plănuiește să ia locul celebrului LIDL în preferințele consumatorilor

Pe lângă inaugurarea sucursalei rusești în localitatea Preston, lanțul de magazine Mere se gândește să deschidă încă trei magazine în acest an. Următoarele două locații vor fi două în Țara Galilor, în orașele Mold și Caldicot, și un al treilea în Castleford, localitate din nordul Marii Britanii.

Lista completă a orașelor unde lanțul de magazine Mere plănuiește să-și deschidă sucursale este: Devon, Stockport, Neath, Banbury, Selby, Bradford, Middlesbrough, Grantham, Kettering, Plymouth, Beckenham, Gloucester, Northampton, Cardiff, Oswestry, Barnsley, Sheffield, Exeter, Stretford, Southampton, sudul Scoției și Țării Galilor.

În total, retailerul rusesc a declarat că dorește să deschidă 300 de magazine în Marea Britanie în următorii zece ani, dar momentan nu au fost confirmate alte locații.

Mere, care tranzacționează ca Svetofor în Rusia, are peste 3.200 de magazine la nivel internațional și a deschis primul său magazin european acum trei ani, mai precis în 2018.

Țările în care operează Mere acum includ Polonia, România, Lituania, Letonia și Ucraina. Se așteaptă ca magazinele simple să-și dubleze depozitele, cu imagini din alte locații din Europa care prezintă articole afișate pe paleți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI