Rusia, sancțiuni pentru Occident. Ce le-a pregătit Vladimir Putin. „Le cunoaștem bine punctele slabe”

de: Anca Lupescu
26 02. 2022

Autoritățile ruse au pregătit un pachet de sancțiuni reciproce împotriva statelor occidentale care au impus restricții împotriva Rusiei din cauza operațiunii militare din Ucraina, a declarat vineri presei președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko.

Rusia ia măsuri împotriva Occidentului

„În ceea ce privește sancțiunile reciproce, acestea, bineînțeles că au fost pregătite. Ele nu vor fi o oglindă a sancțiunilor împotriva Rusiei, dar cunoaștem bine punctele slabe ale Occidentului.

De asemenea, am pregătit un întreg pachet, o întreagă serie de potențiale sancțiuni care să fie aplicate împotriva statelor care au declarat sancțiuni împotriva Rusiei”, a declarat Matviyenko.

„Occidentul are și el o mulțime de puncte sensibile”, a adăugat ea.

Având în vedere amenințarea constantă cu sancțiuni din partea Occidentului, Rusia a reușit să se pregătească bine pentru noile sancțiuni, a spus Matviyenko.

„Guvernul rus a angajat în avans toate mecanismele de siguranță, a calculat toate amenințările venite din partea sancțiunilor și măsurile de protecție pentru țară”, a explicat Matviyenko.

„Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi dimineață, într-o alocuțiune televizată, că, la cererea șefilor republicilor din Donbass, a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care suferă de opt ani de abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev”.

Liderul rus a subliniat că Moscova nu intenționează să ocupe teritorii ucrainene.

La clarificarea evoluțiilor în desfășurare, Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că trupele rusești nu vizează orașe ucrainene, ci se limitează la lovirea și incapacitarea infrastructurii militare ucrainene. Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile.