Rusia, demascată înaintea contraofensivei Ucrainei. Declarația care aruncă viitorul Rusiei și al lui Putin în aer

de: Rosu Ioana
03 05. 2023

Ucraina se pregătește temeinic pentru contraofensiva împotriva Rusiei, în timp ce oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin pun la cale apărarea țării. Cele mai recente informații despre nivelul de pregătire al armatei ruse pentru această luptă dezvăluie un deficit acut de armament, ceea ce pune sub semnul îndoielii o posibilă victorie a Rusiei. În urmă cu o zi, Serghei Șoigu a dat primele directive clare cu privire la pregătirile intense de protecție.

Pregătirile pentru un nou război dintre Ucraina și Rusia

Contraofensiva anunțată de Ucraina marchează o nouă etapă a războiului, astfel că, atât țara agresată, cât și cea agresoare se pregătesc de un nou „război” în limita arsenalului disponibil.

În cursul zilei de ieri, ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu, a comandat dublarea producției de rachete, în condițiile în care Rusia se așteaptă la contraofensiva lansată de Ucraina. Între timp, oficialii ucraineni au anunțat că au pregătit opt brigăzi pentru „furtuna” iminentă care va lovi armata lui Putin.

Serghei Șoigu a declarat, ieri, la o întâlnire cu conducerea militară de vârf că, firma de stat Tactical Missiles Corporation și-a îndeplinit contractele în timp util,, dar este imperios necesară dublarea cantității de arme de înaltă precizie.

„În acest moment, este necesar să dublăm producția de arme de înaltă precizie în cel mai scurt timp posibil”, a transmis ministrul Apărării.
După declarațiile făcute de Șoigu, Institutul pentru Studiul Războiului a notat în evaluarea făcută astăzi că, directivele ministrului rus de Apărare privind producția de rachete au fost date pentru a demonstra contrariul a ceea ce s-a spus despre minister, respectiv faptul că nu a fost capabil să mențină forțele rusești aprovizionate în mod adecvat cu muniție.

Ministerul britanic al Apărării, informațiile care anunță posibila înfrângere a lui Vladimir Putin

Ultimele informații dezvăluite de Ministerul britanic al Apărării îl vor arunca pe Vladimir Putin cu piciorul în groapă, astfel că, „problemele de logistică rămân în centrul campaniei Rusiei în Ucraina”.

Serviciile militare secrete britanice au evaluat că Rusia „nu are suficiente muniții pentru a obține succesul în ofensivă”, subliniind faptul că, țara pune accent doar pe mobilizarea industriei de apărare, însă nu reușește să facă față cerințelor războiului.

În cursul dimineșii de miercuri, Rusia a lansat al treilea atac asupra Kievului din ultimele șase zile, însă sistemele de apărare aeriană ucraineană au distrus toate dronele rusești care vizau orașul, fără a se raporta imediat victime sau distrugeri.

„Toate țintele inamice au fost identificate și doborâte în spațiul aerian din jurul capitalei”, a transmis administrația militară de la Kiev pe canalul de Telegram.