Rusia, acuzații grave la adresa României: ‘Vor să creeze noua Românie Mare’. Ce amenințări fac rușii

Rusia, acuzații grave la adresa României: ‘Vor să creeze noua Românie Mare’. Ce amenințări fac rușii
Rusia acuzatii grave la adresa Romaniei. Vor sa creeze noua Romanie mare. Ce amenintari fac rusii

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, susține că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este posibilă nu direct, ci prin crearea „noii României Mari”. Ce acuzații serioase face oficialul rus la adresa statului român. Amenințările venite din partea Rusiei.

Ce acuzații face un oficial rus la adresa României

Întrebat de către jurnaliștii de la TASS despre cât de curând ar putea Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a vorbit despre posibilitatea creării unei „Românii Mari”:

„Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă pe zeci de ani. Bon voyage! Dar ei vor este mai devreme! De aceea, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari.”, a spus politicianul pe canalul său de Telegram.

De asemenea, Dmitri Medvedev a remarcat că „politicienii români dansează politic în cercurile Moldovei” de multă vreme. Astăzi, acest lucru s-ar întâmpla la propriu, a subliniat el.

„Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată de legislatorii care dansau ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant. Cu toate acestea, consecinţele pot fi mai puţin amuzante.”, a completat oficialul rus pentru sursa citată.

„În Transnistria, marea majoritate a locuitorilor nu vor să vadă steagul României!”

Acuzațiile lui Medvedev nu s-au oprit aici. Politicianul din Rusia a acuzat autoritățile române despre faptul că ar „percepe cu aroganţă” teritoriul dintre Nistru şi Prut, drept provincia lor „separată temporar”.

„Occidentul încearcă, aproape la nivel legal, să interzică Rusiei să se apropie de poporul ucrainean, provocând în toate modurile posibile o adâncire a conflictului.

Dar în ceea ce-i priveşte pe români şi moldoveni, situaţia este diferită. Oficialii de la Bucureşti, incitaţi de „integratorii” de la Bruxelles, sunt bântuiţi de ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de „Armata Roşie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”.

Recent au intensificat în mod deschis eforturile de preluare „legală” a Moldovei, sub diferite formate. Mai mult decât atât, din partea Bucureştiului nici măcar nu vorbim despre unificarea „popoarelor frăţeşti” într-un fel de entitate de tip statal.

Autorităţile române percep cu aroganţă interfluviul Nistrului şi Prutului drept provincia lor «separată temporar». Nu e de mirare respingerea categorică de către mai mult de jumătate din societatea moldovenească a Anschluss-ului impus din afară.

În Transnistria, marea majoritate a locuitorilor nu vor să vadă steagul României, puternic asociat cu durerea şi suferinţa în timpul «Marelui Război Patriotic». Devalorizarea statalităţii moldoveneşti, care a prins viteză, urmează tiparele ucrainene – ura faţă de ţara noastră este pusă pe primul plan.

A fost adoptată o lege urâtă prin care se interzice panglica Sfântului Gheorghe, care simbolizează victoria asupra nazismului, presa rusă este eradicată, liderii obiectivi ai opoziţiei sunt aruncaţi în spatele gratiilor sub pretexte false.”, a completat oficialul rus.