Ruladă de gâscă şi pere, un deliciu de iarnă. Secretul care te ajută să o gătești corect

Rețetă pentru ruladă de gâscă

Nu știi ce să mai gătești după mesele bogate de sărbători? Noi îți recomandăm o delicioasă rețetă de ruladă de gâscă cu pere. După ce o guști, cu siguranță o vei mai găti. Însă, acest preparat are și un secret care te ajută să-l pregătești corect.

Ruladă de gâscă și pere, un deliciu de iarnă

Specialiștii sunt de părere că toate tipurile de carne de pasăre sunt mai sănătoase decât carnea roșie. Asta deoarece, unele studii au dovedit că un consum frecvent de carne roșie ar avea un urmări negative asupra organismului. În continuare vă prezentăm o rețetă delicioasă de ruladă de gâscă cu pere, stafide și alte ingrediente delicioase.

Ruladă din pulpă de gâscă cu pere, rețetă

De ce avem nevoie pentru o porție:

  • o pulpă de gâscă;
  • 2 pere;
  • 50 de grame de stafide;
  • miezul de la 2-3 nuci;
  • 50 de grame slănină de porc;
  • rozmarin proaspăt (pentru decor);
  • pentru garnitură, cartofi fierți și o ceapă coaptă;
  • pătrunjel;
  • 3 linguri de ulei;
  • sare și piper după gust;

Modul de preparare:

Mai întâi, spălăm bine pulpa de gâscă și îndepărtăm fulgii care au rămas. Apoi o dezosăm fără să îndepărtăm pielea. Așezăm pulpa cu partea de piele în jos și o asezonăm cu sare și piper după gust.

Acum urmează perele. Acestea se spală, se taie pe jumătate și se scot semințele. Așezăm pe toată suprafața pulpei de gâscă felii de pere, stafide și o fâșie de slănină.

Urmează acum secretul, deoarece pulpa trebuie rulată foarte strâns și legată de asemenea foarte strâns ca pe o sârmă. Mai mult, dacă pulpa se desface în timpul coacerii, aromele nu vor intra în carne. Așadar legăm bine ața la ambele capete ale ruladei.

Coacerea:

După ce ne-am asigurat că rulada este legată bine, o transferăm într-o tavă unsă cu ulei. Adăugăm de jur împrejurul ei  restul de pară tăiată felii, slănina tăiată cubulețe și miezul de la cele trei nuci. După toate acestea, dăm tava la cuptorul preîncălzit.

În timpul coacerii, este necesar să stropim din când în când rulada de gâscă cu sosul rezultat din grăsimea de porc topită și zeama lăsată de pere. Când carnea este moale și rumenită frumos, scoatem tava din cuptor.

Această ruladă de gâscă cu pere se servește feliată, alături de garnitura de cartofi fierți și ceapa coaptă. Pentru decor, presărăm deasupra pătrunjelul tocat și mărunt și rozmarinul proaspăt.

Vă urăm Poftă Bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI