Rona Hartner dezvăluie marile greșeli din cuplu care duc la divorț: ”Dacă te cerți cu nevasta nu îi poți cere imediat” EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
16 07. 2023

Rona Hartner încă mai crede în dragoste, deși a trecut prin două divorțuri dureroase. În vârstă de 50 de ani, marea actriță, stabilită în Franța, ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre importanța atracției fizice, într-o căsnicie, dar și despre rolul abstinenței sexuale, care poate reaprinde flacăra iubirii.

Rona Hartner: ”Multe cupluri se răcesc, pentru că unul se gândește la conflictul zilei, iar altul se gândește la sex”

Rona Hartner este de părere că atracția fizică într-un cuplu este vitală, dar la fel de important este și cum gestionezi perioadele de conflict:

”Un cuplu, dacă nu are atracție fizică, nu poate să reziste, trebuie să existe acea flacără. Nu poți sta într-o relație unul, în dreapta, alta, în stânga, ca doi colegi de apartament. Există însă foarte multe forme de relații fizice. Bărbații se axează pe sexualitate, și femeia, da, dar pentru ea o relație e cu mult mai durabilă dacă există respect și tandrețe.

Să nu uităm o chestie, dacă te cerți cu nevasta și pe urmă vrei să se culce cu tine, nu se poate, e ca o agresiune, pentru că tipa încă procesează în cap acea problemă. De aceea se spune în Biblie să nu vă băgați în pat până nu v-ați rezolvat problemele zilei. Foarte multe cupluri se răcesc, pentru că unul se gândește la conflictul zilei, iar altul se gândește la sex, nu știu să gestioneze conflictele”.

Importanța abstinenței sexuale: ”Dacă nu postești niciodată de la sex, te saturi și nu-ți mai trebuie!”

Rona Hartner mai e de părere că abstinența sexuală, din posturi, este foarte importantă într-o relație, mai ales când a intervenit rutina, plictiseala:

”Pentru ca un cuplu să-și regăsească flacăra sexuală, trebuie să postească des de la sex, prin abstinență. În Franța se spune că ce e prea mult e prea puțin. Dacă nu postești niciodată de la sex, până la urmă te saturi și nu îți mai trebuie. Un cuplu nu se reface decât prin acele perioade în care există abstinență.

Nimic nu e mai groaznic pentru o femeie ca rutina, sunt perioade în care soțiile doresc doar tandrețe, nu relații sexuale. Mulți cred că ar trebui ca soții să mai doarmă și în camere separate, dar este foarte periculos, căci nu mai are loc între ei schimbul acela de tandrețe și de prezență, de energie, ei devin ca doi colegi de apartament, care brusc se stresează și se enervează. Cunosc și persoane care și la 80 de ani aveau o relație frumoasă de cuplu”.

Te-ar putea interesa și: Cum se menține Rona Hartner în formă, la 50 de ani. Principiul pe care îl urmează: ‘Cum spunea Mihaela Bilic’

”Înainte, bărbații erau mai caști și mai puri”

Actrița Rona Hartner a adus în discuție și faptul că relațiile dintre femei și bărbați s-au deteriorat, în timp, că a dispărut tandrețea:

”Ceea ce este foarte grav în zilele noastre e că lumea crede că numai sexul contează. Și, atunci, din nefericire, bărbații devin dependenți de sex, din cauza filmelor pentru adulți, și pretind și de la femeile lor chestiile alea, iar ele poate că nu sunt de acord, așa că apar conflictele.

Înainte, bărbații erau mai caști și mai puri, se apropiau mai cu atenție de femei, acum lumea a devenit mai brutală. Dar e și vina doamnelor, care pică în feminismul ăsta în care transmit un mesaj ciudat că nu le mai pasă de bărbați, iar ei nu se mai simt utili, nu se mai implică emoțional în relații. În concluzie, n-ai cum să trăiești cu un om care nu te atrage deloc fizic, vă spun eu!”, ne-a mai mărturisit Rona, exclusiv pentru Playtech Știri.