21 sept. 2020 | 17:12

Românul care a dat lovitura în Fierbinții de Jos. Afacerea lui Ştefan Deiu îi va aduce venituri de peste 200.000 de lei

Știri generale
Românul care a dat lovitura în Fierbinții de Jos. Afacerea lui Ştefan Deiu îi va aduce venituri de peste 200.000 de lei
Românul care a dat lovitura în Fierbinții de Jos. Afacerea lui Ştefan Deiu îi va aduce venituri de peste 200.000 de lei

Jos pălăria! Cum a reușit un român să pună Fiebinții de Jos pe harta afacerilor de succes. Un vis nebun, ce părea aproape imposibil de realizat, i-a adus lui Ștefan Deiu venituri de peste 200.000 de lei. Cum a fost bărbatul la un pas să piardă tot?

Cum a reușit un român să dea lovitura în afaceri în Fierbinții de Jos

Este posibil ca unii să-l fi crezut nebun pe Ștefan Deiu, în momentul în care a decis să își investească toți banii într-o afacere despre care nu știa absolut nimic. Cu doi ani în urmă, bărbatul, care avea experiență în domeniul vânzărilor, a dat 80.000 de lei pe o cultură de căpșuni cu o suprafață de o mie de metri pătrați, în Fierbinții de Jos. De atunci, a crescut-o de zece ori! Cu zero experiență în domeniu, după doi ani în care a fost la un pas să își piardă întreaga investiție nu doar o dată, Ștefan speră ca, în viitorul nu prea îndepărtat, să devină unul dintre producătorii importanți de pe piață.

„Lucrând de o viaţă în vânzări, am început să simt că la un moment dat o să vină timpul în care nu o să mai fac faţă targeturilor, nu o să mai pot performa. Atunci m-am gândit ce o să pot produce pe pământ. Planul a început cu producţia de fructe de pădure, chiar dacă Fierbinţii de Jos este o zonă legumicolă. Punând pe o tavă toate fructele, mi-am dat seamă că copiii vor alege întotdeauna căpşuni şi aşa am ales să cultiv căpşuni”, spune Ştefan Deiu, cofon­datorul Las’ Căpşuni, pentru Ziarul Financiar.

Românul care a dat lovitura în Fierbinții de Jos. Afacerea lui Ştefan Deiu îi va aduce venituri de peste 200.000 de lei

Românul care a dat lovitura în Fierbinții de Jos. Afacerea lui Ştefan Deiu îi va aduce venituri de peste 200.000 de lei (sursa: Ziarul Financiar)

În primă etapă, unicul său partener de afaceri i-a fost soția. Acum, întreaga familie este implicată. Primul material săditor folosit de Ștefan Deiu a fost adus tocmai din Spania. Între timp, spune afaceristul, a apărut și în România o pepinieră certificată pentru material săditor. Las’ Căpșuni produce soiurile Malga, Albion și Amandine, ce rodesc pe o perioadă mai lungă de timp.

A fost la un pas să își piardă afacerea

De când a pornit la drum cu afacerea sa, în august 2018, s-a extins în fiecare an. După primul an, suprafața cultivată a ajuns, de la 1.000 metri pătrați, la 5.000, apoi, un an mai târziu, la 10.000. Afaceristul a dezvăluit că, deocamdată, nu își mai dorește creșterea suprafeței, ci să protejeze suprafața plantată pe care o are acum.

„Prima provocare am avut-o în februarie 2019, când o furtună puternică a distrus parţial solarul pe care l-am construit în august. În mai, o furtună a distrus de tot so­larul, iar eu m-a dus la bancă, am făcut credit, am extins. Investiţia iniţială am făcut-o cu fonduri proprii, dar pentru extindere am mers la bancă, deoarece cre­dem foarte mult în ceea ce facem”, a povestit Ștefan Deiu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro