Românul care a creat încălțămintea anti-covid. Cum te va proteja de virus

de: Năstase Mirabela
04 12. 2020

Grigore Lup, un cizmar din România, a creat pantofi gigantici pentru a ajuta oamenii să mențină o distanță socială adecvată pe fondul amenințării COVID-19.

Românul care a creat încălțămintea anti-covid

Un cizmar din România a creat pantofi uriași pentru a ajuta oamenii să mențină o distanță socială adecvată pe fondul amenințării COVID-19. Grigore Lup, un pielar de profesie, și-a creat pantofii cu mărimea specială de 75, care ar ține automat oamenii la doi metri distanță dacă sunt purtați de oameni care se confruntă unul cu celălalt. Cum cazurile globale de coronavirus aproape de 65.659.780, Lup spune că oamenii care stau „prea aproape” l-au inspirat să creeze pantofi alungiți.

Potrivit Calvert Journal, fiecare pereche de pantofi costă în jur de 90 de euro și necesită cât mai multă piele pe cât ar necesita trei pantofi de mărime obișnuită. În plus, pentru pantofii de vară, el a creat și cizme alungite de iarnă pentru a menține oamenii în mișcare pe măsură ce ajunge sezonul rece. Fiecare cizmă costă aproape 150 de euro. El a dezvăluit, de asemenea, că comenzile de la persoane cu dimensiuni mari ale piciorului au crescut, de asemenea, de când a ieșit cu pantofii săi alungiți.

Grigore Lup face pantofi din piele de 40 de ani

Lup, care aparține orașului transilvănean Cluj, face pantofi de piele de aproape 40 de ani. Înainte de izbucnirea pandemiei, el își câștiga existența prin aprovizionarea cu clienți din teatre, opere și ansambluri de dansuri tradiționale. Cu toate acestea, afacerile sale s-au scufundat pe măsură ce pandemia a bătut economia țării.

România, care a raportat 492.211 cazuri de coronavirus de la sfârșitul lunii februarie și 11.876 de decese, a închis școlile, teatrele și restaurantele, a obligat să poarte o mască în toate spațiile publice. Cu câteva zile în urmă, tragedia a blocat România după ce Unitatea de Terapie Intensivă a unui spital public din orașul Piatra Neamț, care a fost desemnat pentru pacienții cu COVID-19, a luat foc și a dus la moartea a 10 persoane. Știrea despre Grigore Lup a ajuns și presa de peste hotare, astfel că republicworld.com a scris despre acești pantofi inediți și despre creatorul lor.

„Fac mai multe tipuri de încălțăminte. Lucrez foarte mult pentru teatre. M-am gândit, văzând la radio, la televizor, că nu se respectă distanța socială. Și am zis că, având aceste modele, să le mai prelungesc puțin. Am și mărimea 75. Dacă două persoane se apropie, aproape că nu pot da mâna”, spunea Grigore Lup la Digi FM.