Românii condamnați la 113 ani de închisoare, în Franța. Fapta pentru care au primit această pedeapsă definitivă

Românii condamnați la 113 ani de închisoare, în Franța. Ce faptă au comis?

Românii au devenit celebri în Franța după ce au încălcat grav legea. Autoritățile franceze au fost prompte, așa că nu i-au lăsat pe românii noștii să se bucure prea mult de reușia ilegalității comise. Ce faptă i-a adus pe aceștia în spatele gratiilor?

Români condamnați la 113 ani de  închisoare, în Franța

Douăzeci de membrii, parte dintr-un clan din România, au fost condamnați cu pedepse de la 4 la 8 ani. Cele douăzeci de persoane, femei și bărbați, au fost prinse după ce și-au trimis copiii să fure la metroul din Paris, conform unor surse judiciare, citat de AFP, potrivit romania-insider.com. Pedeapsa ce s-a definitivat în cursul zilei de vineri a adus în total la 113 ani de închisoare pentru exploatatori.

De asemenea, li s-a interzis vehement să mai intre pe teritoriul francez. Procesul a durat trei săptămâni și este rezultatul investigațiilor care au fost inițiate în anul 2016, după ce s-au sesizat nenumărate furturi în metroul din Paris de către grupuri de adolescenți bine organizați.

Români condamnați în Franța la 113 ani de închisoare. Ce ilegalitate au comis aceștia?
Români condamnați în Franța la 113 ani de închisoare. Ce ilegalitate au comis aceștia?

Care era modul de operate a inculpaților?

Este vorba despre copii cu vârste curpinse între 11 și 18 ani, care au furat telefoane și portofele. Cel mai des, modul de operare tacticos era pus în scenă pe scările de metrou, unde este extrem de aglomerat, iar victima nu poate acționa cu rapiditate. Totul se petrecea astfel: una sau mai multe persoane le distrăgeau atenția oamenilor din metrou, iar alta fura obiectele.

Ancheta a dus la instituirea unei cooperări judiciare franceze cu ajutorul autorităților române încă din anul 2017. La șase luni de la înaintarea investigațiilor, s-a ajuns la arestarea simultană a părinților adolescenților în Franța și în România. Din păcate, românii au ajuns de mult timp pe buzele francezilor în ceea ce privește dibăcia la furt, atsfel că deja există o reticență exacerbată a acestora asupra noastră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI