Românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor a făcut marele anunț

Românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. Ministrul Finanţelor a făcut marele anunț
Proiect de modificare a Codului Fiscal. Românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit

Românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. În România anului 2022 sunt extrem de mulți salariați care încasează sume sub 4.500 de lei. Conform ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, se pregătesc modificări la Codul Fiscal menite să ajute această categorie de salariați. Este vorba de un proiect de modificare a Codului Fiscal prin care se vor reduce impozitele cu 15%. Cu alte cuvinte cei cu salarii sub 4.500 vor fi românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit. Pe de altă parte, aceleași modificări vor aduce alte noi majorări de taxe și impozite, iar măsurile vor fi implementate în două etape, a mai spus Adrian Câciu.

Proiect de modificare a Codului Fiscal. Românii care vor plăti cu 15% mai puțin la impozit

La nivelul Minisertului de Finanțe se lucrează la un proiect de Ordonanță care să modifice prevederile din Codul Fiscal. Conform acestuia se are în vedere reducerea cu 15% a impozitelor pentru o anume categorie de salariați. Este vorba de cei care încasează salarii sub 4.500 de lei, astfel că aceștia vor plăti mai puțin la impozit.

„În şedinţa de Guvern de astăzi vom avea în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează Codul Fiscal. Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei.

În acest scop, avem o serie de deduceri. Proiectul îi are în vedere și pe salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii. Dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.”, anunța Adrian Câciu luni seara pe Facebook.

„Se introduce o reducere de 15% din impozit”

Proiectul prevede, așa cum spuneam, o reducere a impozitului cn 15% pentru această categorie de salariați, iar motivația acestei modificări o dă același ministru, acesta declarând că este pentru „a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.”

„Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere. Avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone.

Sunt facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut. În acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL. Sunt solicitate chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a mai declarat Adrian Câciu.

În afară de această măsură, ministrul a mai anunțat majorări de taxe și impozite, prin modificarea Codului Fiscal, măsuri ce vor intra în vigoare în două etape, dar nu mai devreme de anul viitor.