Românii care sunt excluși de la ajutorul pentru încălzirea locuinței. Ce condiții încalcă

Românii care sunt excluși de la ajutorul pentru încălzirea locuinței. Ce condiții încalcă
Locuitorii Capitalei pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței

În această perioadă când facturile la energie și gaze sunt într-o continuă creștere, primăriile de sector din București pot acorda anumite subvenții. În același timp, există și anumite condiții pe care locitorii Capitalei trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de aceste ajutoare. Dar, conform normelor, există și situații în care sunt excluși de la ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței

În aceste zile instituțiile DGASPC din sectoarele Bucureștiului anunță demararea proiectelor de subvenții pentru locuitorii care se încadrează în anumite condiții, Aceste subvenții vin sub forma unui ajutor pentru încălzirea locuinței, dar majoritatea au anumite criterii bine stabilite de Consiliile locale ale primăriilor.

De exemplu, începând cu 18 octombrie anul curent, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 a publicat modalitățile prin care locuitorii din sector pot benficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței. DGASCP a mai anunțat că se pot depune începând cu aceeași dată respctivele cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece 2021- 2022.

„Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2021- martie 2022 iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2021-octombrie 2022. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei și suplimentele pentru energie se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.”, anunță DGASPC Sector 1.

Care sunt condițiile în care sunt excluși bucureștenii de la primirea ajutorului

Așa cum spuneam, în acest caz DGASPC are anumite condiții clare prin care locuitorii pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței. Unele dintre ele spun că pot fi exclusi cei care au „Clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti”.

Alte condiții de excludere de la ajutorul pentru încălzirea locuinței ar fi ca respectivii să dețină mai multe autotutrisme mai mici de 10 ani, depozite bancare mai mari de peste 3.000 lei, terenuri a căror valoare depășește 1.000 euro pentru o singură persoană, și respectiv, suma de 2.500 euro pentru familie. În afară de aceste criterii de excludere, se mai spune că se pot refuza cererile referitoare la ajutorul pentru încălzirea locuinței, după cum urmează:

„În cazul în care, după verificare cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere, precum şi a documentelor prezentate se constată faptul că solicitantul nu îndeplineşte condiţiile legale de acordare, se redactează dispoziţia privind neacordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei motivată privind respingerea cererii.

Totodată, în situaţia în care familia sau persoana singură refuză să furnizeze informaţiile şi documentele necesare pentru întocmirea anchetei sociale, ajutorul pentru încălzirea locuinţei nu se mai acordă.” anunță DGASPC Sector 1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI