Românii care nu au acces la Lidl și Kaufland cu tichetele sociale. Ce carduri nu sunt acceptate

Românii care nu au acces la Lidl și Kaufland cu tichetele sociale. Ce carduri nu sunt acceptate
Lidl și Kaufland fac precizări despre ce carduri sunt acceptate

Românii care nu au acces la Lidl și Kaufland cu tichetele sociale 2022. Peste 2.5 milioane de persoane beneficiază, de la 1 iulie, de carduri sociale. Valoarea acestora era stabilită la 250 de lei, autoritățile vărsând deja primele sume. Ulterior, erau publicate și listele cu magazinele participante în proiectul social „Sprijin pentru România”, lista reactualizată menționând și cei doi mari retaileri, Lidl și Kaufland. Numai că, oficialii celor două lanțuri făceau precizări cu privire la românii care nu au acces la Lidl și Kaufland. În același timp au specificat și ce carduri nu sunt acceptate.

Tichetele sociale 2022. Proiectul social „Sprijin pentru România”

În urma actualei crize și a exploziei prețurilor, mai ales la alimentele de bază, se lua decizia la nivel guvernamental de a demara un nou proiect social.

Denumit „Sprijin pentru România”, proiectul se adresează direct celor aproape 2,5 milioane de români cu pensii sub 1.500 de lei sau cu venituri mai mici decât salariul minim pe economie.

Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene elaborau proiectul și stabileau sumele. S-a stabilit și forma de primire a acestor bani de către beneficiari.

Așa se face că, începând cu 1 iulie a.c., au fost emise cardurile care conțin tichetele sociale 2022.

Așa cum spuneam în introducere, suma este stabilită la 250 de lei (contravaloarea a 50 de euro).

Conform proiectului, sumele se acordă odată la două luni. Ulterior, cu aceste carduri alimentate cu cei 50 de euro, beneficiarii pot să-și aleagă din lista publicată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene magazinele participante în proiect.

În link-urile de mai jos puteți consulta lista completă a comercianților participanți în această campanie socială, acceptând tichetele sociale în valoarea de 250 de lei:

Lidl și Kaufland fac precizări despre ce carduri sunt acceptate

În ultimele zile am scris despre cei doi mari retaileri care-și anunțau intrarea în programul „Sprijin pentru România”.

Astfel că, atât Lidl, cât și Kaufland, acceptă, începând cu această săptămână, cardurile cu tichetele sociale 2022.

Cei doi, Lidl și Kaufland, au făcut și precizarea referitoare la ce carduri sunt acceptate:

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl și Kaufland.

Care sunt românii care nu au acces la Lidl și Kaufland cu tichetele sociale

În aceleași precizări oficiale făcute de cei doi retaileri, aflăm și care sunt românii care nu au acces la Lidl și Kaufland cu tichetele sociale.

Din păcate, românii care au carduri cu tichetele sociale 2022 emise de Edenred nu vor putea face cumpărături în magazinele celor doi retaileri.

Nu s-a dat nicio explicație oficială de ce nu sunt acceptate tichetele sociale 2022 emise de Edenred până la această oră.

Așa că, mare atenție! Verificați-vă emitentul acestor tichete. În cazul în care aparțin celor de la Edenred, verificați care sunt comerciații care acceptă genul acesta de tichete.