România TV, o nouă știre falsă în direct. Ce amendă a primit postul TV

de: Emanuela Pană
26 08. 2020

Încă o amendă încasată de România TV, după ce a difuzat o nouă știre falsă. Potrivit informațiilor diseminate de postul de televiziune, o persoană ar fi fost dată în urmărire de Poliție. Însă, CNA a verificat și… surpriză! „Știrea“ s-a dovedit a fi o minciună. Cu ce sumă a fost sancționat postul, aflați în rândurile de mai jos.

România TV, amendată de CNA

După ce România TV a difuzat unele informații potrivit cărora un individ era dat în urmărire generală, iar CNA a verificat spusele la Poliție, care s-au dovedit a fi false, postul TV a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualui.

De asemenea, CNA i-a făcut și „treaba“ stației de știri, care ar fi trebuit să verifice informația din mai multe surse, înainte de a o disemina populației. Astfel, CNA a aflat că persoană cu pricina – „liderul mafiei din Anglia“ – nu era, de fapt, dată în urmărire, așa cum titra postul de știri.

România TV trebuie să scoată „din buzunar“ nu mai puțin de 10.000 de lei pentru afirmațiile făcute în emisiune (ediția din seara de 10 iulie). Informația falsă a fost reclamată la CNA chiar de cel în cauză.

Ce s-a spus în emisiunea amendată

Costin Soare (reporter România TV):

„- Bună seara, Violeta! Bun găsit, doamnelor și domnilor! Este vorba despre Vlad Marinov, cunoscut ca fiind șeful cămătarilor din Prahova, dar atenție, și în Marea Britanie. Practic, el îi coordonează în acest moment pe interlopii reveniți în România după criza COVID.

Costin Soare

– Iată, acest interlop, Vlad Marinov, îi coordonează pentru atacuri, chiar și jafuri armate, ei se extind practic cu astfel de fapte dinspre Ploiești chiar spre Capitală. Vlad Marinov reușește să-i determine pe acești interlopi, pe „bombardieri”, să dea atacul la anumite adrese.

– Dar, revenind la Vlad Marinov, chiar autoritățile statului solicită informații oricărui cetățean care îl vede pe acest personaj, polițiștii cer oamenilor să sune la 112 sau la Inspectoratul de Poliție Județean din Prahova, dacă au informații despre el, pentru că se ascunde și îi coordonează din umbră pe cei care dau astfel de atacuri“, sunt doar câteva dintre afirmațiile spuse pe post, potrivit paginademedia.ro.