România TV a pierdut procesul cu Raed Arafat. Anunțul surpriză, cât va plăti postul din România

România TV a pierdut procesul cu Raed Arafat. Anunțul surpriză, cât va plăti postul din România
Raed Arafat în război cu România TV

Secretarul de Stat Raed Arafat s-a aflat în ultima perioadă în atenția presei și a posturilor de televiziune. Unul din aceste posturi, România TV, a fost cel mai acerb critic al deciziilor luate de Raed Arafat. În acest cotext, șeful DSU a decis să-i trimită în judecată pentru atac la persoană. În această seară șeful DSU a anunțat decizia instanței de judecată.

Raed Arafat în război cu România TV

În toată această perioadă de pandemie, Raed Arafat a fost principalul factor de decizie în tot ceea ce au însemnat restricțiile și nu numai. O parte din massa-media românească i-a criticat în termeni duri deciziile, unele dintre ele fiind amendate inclusiv de CNA cu sume destul de mari.

Se pare că lucrurile, cel puțin din punctul de vedere al șefului DSU, au luat un traseu nedorit, acuzându-i pe cei de la România TV de atac la persoană și de „campanii de denigrare si defaimare continua si fara precedent”. Astfel se face că Raed Arafat a luat decizia de a ataca în instanță modul de prezentare al postului TV, lucru care nu a surprins pe nimeni.

Instanța dă câștig de cauză lui Arafat

Secretarul de Stat, conform declarațiilor sale, a înaintat la Tribunalul București o reclamație pe adresa postului România TV, în care cere instanței să ia o decizie cu privire la campaniile duse de postul de știri împotriva sa.

Astăzi a avut loc ședința în plenul de judecată, a treia înfățișare, și se pare că Raed Arafat a câștigat. Conform instanței, România TV are de plată 100 de lei, taxa de timbru, plus daune morale de 5.000 de euro, în termen de 30 de zile de la data sentinței.

Raed Arafat depunea plângerea, conform site-ului tribunalului, în data de 8 iunie anul curent. De atunci au mai avut loc trei înfățișări, la care România TV se pare că nu s-a prezentat. Secretarul de Stat anunța decizia Tribunalului București într-o postare pe pagaina sa de Facebook, în care spune următoarele:

„ROMÂNIA TV A PIERDUT! Atacurile la persoană nu trebuie să fie tolerate, indiferent de forma acestora, mai ales când îmbrăca forma unei campanii de denigrare şi defăimare continuă şi fără precedent, încercând să dărâme imaginea şi numele unei persoane în mentalul publicului, transformând-o într-o persoană “malefică” bazându-se pe informaţii şi povesti false, special create, sau deformate, şi intens promovate.
Câştigul meu de astăzi împotriva România Tv, la prima instanţă, este doar un prim pas şi un puternic semnal că astfel de abordări nu mai pot fi tolerate într-o societate civilizată.”, scrie Raed Arafat pe Facebook.
În cazul de față este prima decizie favorabilă lui Raed Arafat, de la începutul pandemiei, într-un proces intentat de oficial împotriva unui post de televiziune, precum România TV.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI