România stă pe o comoară de miliarde. Cea mai bună veste a momentului pentru români
România are în Marea Neagră o comoară de miliarde. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, are planuri mari pentru deblocarea acestor investiții și este sigur că acest lucru nu se poate face decât printr-un consens politic în Parlament.
România stă pe o comoară
Ministrul spune că totul va fi posibil după alegerile parlamentare, iar liberalii sunt cei care vor debloca aceste investiții necesare pentru țara noastră.
Modificare legii offshore nu se poate face doar de către Guvern, ci are nevoie de consens politic, pentru ca este proiect major pentru România, a precizat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declarându-se convis că liberalii vor debloca investițiile în Marea Neagră.
„Investiţiile din Marea Neagră în momentul de faţă sunt blocate şi vreau să le deblocăm, dar nu se poate face de pe o zi pe alta. Ca să deblocăm investiţiile în Marea Neagră este nevoie de două lucruri. Unul a fost abrogarea Ordonanţei 114, pe care l-am făcut, şi altul este cerut de către operatori, modificarea legii offshore. Iar modificarea legii offshore nu se poate face doar de către Guvern, pentru că ajunge în Parlament şi va măcelărită. Nu se poate face în Parlament dacă nu există un consens politic, pentru că atunci oricine pleacă n-o va finaliza niciodată.
Ce spune Virgil Popescu
Cum s-a întâmplat cu legea offshore plecată de la un Guvern PSD, întoarsă într-o majoritate PSD şi schimbată complet. Nu vorbim de majoritate, vorbim de un consens politic, pentru că acesta este un proiect major pentru România, un proiect major de siguranţă energetică şi, mai mult, cred că este de siguranţă naţională şi trebuie avut consens politic. Când vorbesc de consens politic nu vorbesc de PNL, PSD, sau o parte din PSD. Vorbesc de tot spectrul politic din Parlament şi spectrul politic este foarte fărâmiţat în acest moment”, a precizat Virgil Popescu, la B1 TV.
De asemenea, el a mai subliniat că modificarea legii va putea fi făcută după alegerile parlamentare, de un Parlament care are legitimitate să facă asta.
„Eu cred că acest lucru se poate face imediat după alegerile parlamentare, cu un Parlament care are o legitimitate să facă acest lucru şi eu sunt convins că se va face. Sunt convins că noi, liberalii, vom debloca aceste investiţii din Marea Neagră, care sunt mai mult decât necesare pentru România, nu numai prin faptul că vom scoate acest gaz din Marea Neagră şi vrem să-l consumăm cât mai mult în România, ci vrem să creştem şi petrochimia”, a mai subliniat ministrul Economiei.