România, lovită de o masă de aer polar. Anunț neașteptat de la ANM pentru următoarea perioadă

România, lovită de o masă de aer polar. Anunț neașteptat de la ANM pentru următoarea perioadă

Meteorologii de la ANM au făcut un anunț neașteptat pentru următoarea perioadă. O masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci jumătatea de nord a teritoriului.

Anunț ANM: România, lovită de o masă de aer polar

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că, de marți, o masă de aer polar va traversa România, când se va răci jumătatea de nord a teritoriului. De miercuri, răcirea se va simți și în partea de sud a țării, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și chiar și brumă în depresiuni. Cu mai multe detalii a venit Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

România, lovită de o masă de aer polar. Anunț neașteptat de la ANM pentru următoarea perioadă

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit.

Astfel, valorile termice vor fi de la 17-18 grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32-33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de nord, acolo va și ploua, marți”, a spus specialistul pentru mediafax.ro.

Când se ameliora vreme?

Conform sursei menționate, de miercuri se răcește și în jumătatea de sud, iar temperaturile ajung la 26 de grade Celsius, de la 32 de grade Celsius. În nordul țării, temperaturile vor fi 16 grade Celsius, în scădere de la 18 grade Celsius.

Miercuri spre joi, în depresiunile intramontane vor fi temperaturi sub zero grade Celsius și brumă. „De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plcăte”, adaugă meteorologul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI