România este unică în lume! Nicio țară nu mai are așa ceva. Anunțul făcut acum

România este unică în lume! Nicio țară nu mai are așa ceva. Anunțul făcut acum

România poate deveni una din țările cu potențial imens, atât uman, cât și tehnologic, dacă luăm în considerare un comunicat emis de ANM, ce se referă la un proiect unic în acest moment.

România este unică în lume

România se poate mândri,după cum a declarat chiar directorul ANM, cu singurul centru de agrometeorologie la nivel mondial, acest centru fiind pentru regiunea 6 a Organizației Meteorologice Mondiale Europa.

Nicio țară nu mai are așa ceva. Anunțul făcut acum

Este vorba de un proiect european pe care România il va găzdui, în curând, un proiect din fonduri europene, al cărui valoare depășește două milioane de euro cu finalizare estimată peste trei ani.

„Suntem prima țară din lume care va găzdui un centru de agrometeorologie la nivel mondial, acest centru fiind pentru regiunea 6 a Organizației Meteorologice Mondiale Europa. Am fost desemnați și pentru a realiza legătura între domeniul agrometeorologiei și securitatea alimentară, luând în considerare impactul extremelor climatice asupra agriculturii”, a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu a mai precizat că de rezultatele acestui proiect, în valoare de peste două milioane de euro, vor beneficia atât fermierii români, cât și fermerii europeni. Toți vor beneficia de informațiile strânse de experții unui centru de agrometeorologie, care va fi găzduit de România.

România este unică în lume! Nicio țară nu mai are așa ceva. Anunțul făcut acum
România este unică în lume! Nicio țară nu mai are așa ceva. Anunțul făcut acum

Proiectul, în afară de colectarea datelor pentru fermieri, continuă un alt proiect, cel de dezvoltare a sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase pentru asigurarea protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale.

Prin cele două proiecte, povestește Elena Mateescu, se urmăreşte reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră.

Acest nou proiect este o premieră la nivel mondial, iar România poate avea foarte multe beneficii și de pe urma acestei investiții, depinde acum doar de specialiștii care îl vor implementa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI