Roberto Mancini îl laudă pe Andrea Compagno și a explicat cum a ajuns jucătorul FCSB pe lista naționalei Italiei. „Avem probleme în atac”

de: Sorin Barbu
08 03. 2023

Selecționerul naționalei Italiei îl laudă pe Andrea Compagno. Roberto Mancini a acordat un interviu în Gazzetta dello Sport în care explicat cum a ajuns atacantul FCSB pe lista preliminară pentru meciurile oficiale din luna martie. Celebrul antrenor a dezvăluit că jucătorul este atent urmărit de aproape doi ani.

Roberto Mancini, cuvinte mari despre Andrea Compagno

Andrea Compagno este în atenția lui Roberto Mancini. Selecționerul naționalei Italiei l-a inclus pe lista preliminară pentru meciurile oficiale din luna martie din campania de calificare la EURO 2024, când squadra azzurra va înfrunta Anglia (23 martie) și Malta (26 martie).

Antrenorul care a câștigat EURO 2020 a acordat un interviu în care a dezvăluit de ce a fost impresionat de Andrea Compagno, atacantul care a marcat 16 goluri în acest sezon, în SuperLiga României. „Pe Compagno îl urmăresc de doi ani. Știu că joacă mereu și chiar dă goluri”, a spus Mancini pentru Gazzetta dello Sport. Antrenorul a recunoscut că s-a gândit la această variantă în condițiile în care atacul este compartimentul în care are cele mai mari probleme.

„În atac avem probleme, dar nu pentru că nu avem jucători de valoare. Cei care trebuie să joace, nu o fac. Lui Zaniolo, când a plecat la Galatasaray, i-am spus că pentru noi e important să joace cât mai mult. Am speranțe că Moise Kean va juca din ce în ce mai bine și sper ca Raspadori să se recupereze cât mai repede”, a mai afirmat Mancini.

Andrea Compagno, portret măgulitor în presa din Italia: „El Matador”

Atacantul pe care Gigi Becali a plătit 1,5 milioane de euro a acordat în ultima perioadă mai multe interviuri în presa din Italia, semn că prestațiile lui au atras atenția jurnaliștilor. Decizia lui Mancini a fost însă o surpriză.

„BOMBARDIERUL- Atacantul de la Palermo, în vârstă de 26 de ani, a ajuns în România la Craiova în 2020 după o carieră care nu depășise Serie D. Apoi a făcut furori pentru că a fost atacantul italian cu cele mai multe goluri în 2022. După doi ani la Craiova a semnat cu Steaua București alături de care a debutat și în Conference League.

Cu 1,94 înălțime și părul lung asemenea lui Cavani, i se spune El Matador. Anul acesta a marcat 12 goluri în 22 de meciuri în campionatul României și Conference League”, a scris Gazzetta dello Sport, în materialul în care l-a descris pe atacantul formației lui Gigi Becali.

CV-ul lui Andrea Compagno

În Italia a jucat în eșaloanele inferioare pentru Pinerolo, Argentina, Borgosesia și Nuorese
În 2020 FCU Craiova l-a adus de la Tre Fiori din San Marino
A înscris 26 de goluri pentru FCU Craiova în 61 de jocuri
În acest sezon a jucat 24 de partide și a marcat de 16 ori