Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații pe județe. Care sunt notele finale

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații pe județe. Care sunt notele finale
O lisă cu rezultate la examen

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații. Candidații care au susținut Bacalaureatul în această sesiune sunt nerăbdători să afle rezultatele obținute. Acestea se vor afișa luni, pe data de 27 iunie 2022. Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele primite, vor depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00. Iată când se vor afișa acestea.

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații. Care sunt notele finale

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022 a luat sfârșit. Miercuri 22 iunie 2022, probele scrise ale acestui examen au luat sfârșit. Ultima probă a fost cea la alegere a profilului.

Elevii de liceu continuă să aibă emoții până la afișarea rezultatelor. Conform calendarului de desfășurare a examenului, acestea de vor afișa pe data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00.

Afișarea rezultatelor de la Bacalaureat 2022

Afișarea primelor rezultate, precum și a rezultatelor finale a examenului de Bacalaureat, după contestații se va face în două moduri: online, pe site-ul edu.ro, cât și fizic, la unitățile de învățământ unde a fost susținut examenul de Bacalaureat.

Candidații au primit niște coduri unice cu ajutorul căror se vor identifica pe listele cu rezultate. Este al doilea an în care rezultatele vor fi anonimizate ca urmare a introducerii protejării datelor cu caracter personal.

Vezi doar aici rezultatele la Bacalaureat 2022, afișate pe țară, după medie!

Rezultatele finale de la BAC 2022 județe:

Contestații la Bacalaureat 2022

După fiecare probă susținută, când au ieșit de la examen, elevii au putut consulta baremul de corectare al probei respective. În funcție de acesta, ei s-au putut autoevalua și au văzut cum trebuia tratat un subiect și cam ce punctaj ar obține în funcție de cum au tratat ei un subiect anume.

Dacă după afișarea primelor rezultate nu vor fi mulțumiți, vor avea posibilitatea să depună contestații. Pentru asta ei trebuie să depună o cerere semnată de ei sau de tutorele legal. Cererea se depune online sau la sediul instituției unde a fost susținut examenul. Elevii sunt informați că în urma recorectării, nota la examen poate fi mărită sau chiar micșorată.

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații
Afișarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat 2022, după contestații

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații. Cum se face recorectarea lucrărilor

După depunerea cererii de contestație a notei primite, comisia secretizează lucrarea respectivă și o dă spre recorectare. Dacă se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte față de nota primită de la prima comisie de corectare, lucrarea va fi corectată și de o a treia comisie. Nota stabilită de aceasta va fi cea finală a examenului de bacalaureat.

Rezultate Bacalaureat 2022 după contestații se vor afișa în conformitate cu calendarul examenului de BAC. Potrivit acestuia, notele finale vor fi afișate vineri, 1 iulie 2022.

Promovarea examenului

BAC-ul se consideră promovat de către absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a, care îndeplinesc în același timp, toate aceste condiții:

 • au susținut probele de evaluare a competențelor
 • au susținut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea
 • au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Candidații care nu au promovat examenul maturității sau cei care nu au reușit să se înscrie sau să se prezinte la sesiunea din vară se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a acestui examen: cea din toamnă. Iată când va avea loc aceasta și cum arată calendarul înscrierii și desfășurării acestei sesiuni:

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea august – septembrie 

 •  18 – 25 iulie 2022 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen.
 • 16 august 2022 – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august – Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E.d)
 • 19 august – Limba și literatura maternă – proba E.b).
 • 22 – 23 august – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august – Evaluarea competențelor digitale – proba D
 • 26 – 29 august – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.
 • 31 august 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12:00) și depunerea contestațiilor
 • 3 septembrie – Afișarea rezultatelor finale.