Rezultate Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele la BAC! Verifică simplu și rapid AICI

Cum afli ce notă ai luat la BAC, în funcție de codul unic. Procedura oficială, conform Edu.ro

Absolvenții claselor a 12-a au terminat pe 25 iunie examenul de Bacalaureat 2020 și așteaptă să afle ce note au luat. Ministerul Educației va afișa primele rezultate la Bacalaureat 2020, astăzi, marți, 30 iunie. Primele rezultate de la Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe edu.ro și la avizierele școlilor și online. Notele vor fi anonimizate la fel ca la Evaluarea Națională 2020.

Rezultate Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele la BAC! Verifică simplu și rapid AICI

Luni, 22 iunie, candidații la Bacalaureat 2020 au susținut proba la Limba română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, a avut loc, joi, 25 iunie.

Marți până la ora 12 vor fi publicate rezultatele examenului de Bacalaureat 2020. Totul se desfășoară conform calendarului examenului, aprobat de Ministerul Educației. Elevii care sunt nemulțumiți de rezultatele obținute, pot depune contestații, în două zile, după cum urmează:

  • în aceeași zi în care au fost afișate rezultatele, până la ora 20:00
  • a doua zi, miercuri, în intervalul orar 8:00 – 12:00

Cum pot fi depuse contestațiile

Pentru prima dată în acest an, contestațiile se pot depune și online, la adresa de email a instituției unde a fost susținut examenul de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2020, rezultatele finale după contestații, se vor soluționa în perioada 1-4 iulie 2020. Data pe care vor fi publicate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020, va fi 4 iulie.

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 anonimizate

Elevii vor putea accesa rezultatele, doar pe baza codului unic primit în momentul susținerii examenelor, acestea fiind anonimizate, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Așadar, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare elev va trebui să identifice codul aferent la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Persoană care lucrează pe laptop.
Rezultate-Bacalaureat-2020.-Edu.ro-a-afișat-notele-la-BAC-Verifică-simplu-și-rapid-AICI.

Bacalaureat 2020 sesiune specială

Pentru elevii care nu s-au putut prezenta la prima sesiune din cauza COVID-19, pentru prima dată anul acesta, va fi organizată o a doua sesiune de bacalaureat. Elevii care au avut temperatura mai mare de 37,3 grade, nu au putut participa la examenele din acest an.

Calendar sesiune specială Bac 2020:

  • 6 iulie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie 2020 – Proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • Primele rezultate la Bac 2020, sesiunea specială, se vor afișa pe 10 iulie.
  • Rezultate finale vor fi publicate pe 12 iulie.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI