„Revoluție” în Franța. Fanii lui PSG au ieșit în stradă și au cerut ca Lionel Messi și Neymar să plece de la echipă – VIDEO

de: Sorin Barbu
04 05. 2023

Furtună în capitala Franței. Fanii lui PSG au ieșit în stradă și le-au cerut celor care conduc clubul să renunțe la vedetele Lionel Messi și Neymar jr. Unul dintre proteste a avut loc în fața vilei de lux în care locuiește starul brazilian.

Lionel Messi și Neymar jr., somați de fani să plece de la PSG

Este scandal tot mai mare la PSG. Fanii sunt nemulțumiți că echipa a fost eliminată din Champions League, încă din faza „optimilor de finală” de Bayern Munchen și că în campionat a început să gâfâie înregistrând, în duelul cu Lorient, al doilea insucces din ultimele cinci meciuri.

Scânteia care a pornit din nou incendiul a fost problema cu Lionel Messi. Starul argentinian a plecat în Arabia Saudită, pentru a promova turismul din țara respectivă, și a fost suspendat două săptămâni de club și amendat și cu aproape 1,5 milioane de euro, salariul pentru această perioadă, pentru că nu s-a prezentat la antrenament.

Se pare că la mijloc a fost și o eroare de comunicare. Când a anunțat programul, antrenorul a stabilit o anumită zi liberă, dar apoi s-a răzgândit. Doar că Messi plecase deja și nu a mai întors avionul din drum.

Fanii nu au ținut cont de acest informații și au ieșit în stradă cerând plecarea campionului mondial. Cărțile sunt însă deja aruncate, pentru că fotbalistul are oricum gânduri să părăsească Parisul în această vară, după ce negocierile privind noul contract, care expiră la finalul sezonului, au eșuat. „Messi, fiu de târfă”, s-a strigat în fața cantonamentului echipei PSG.

„Paris Saint-Germain condamnă în cei mai fermi termeni acțiunile intolerabile și jignitoare ale unui grup restrâns de indivizi, care au avut loc miercuri.

Oricare ar fi diferențele, nimic nu poate justifica astfel de acte. Clubul acordă deplin sprijin jucătorilor săi, conducerii și tuturor celor preocupați de aceste comportamente rușinoase”, a transmis PSG, la miezul nopții, pe site-ul oficial.

Ultrașii lui PSG s-au strâns și în fața casei lui Neymar și i-a cerut să plece. Brazilianul a costat 222 de milioane de euro și are un salariu foarte mare, dar este foarte atras de petreceri și contracte publicitare. Într-un filmuleț ajuns pe rețelele sociale se aude cum suporterii îi strigă „Neymar, casse toi! Neymar, casse toi!” (n.r. – „Neymar, pleacă!”). Starul sud-american este accidentat încă din luna februarie și nu va mai juca niciun meci sezonul acesta.

 

Cifrele lui Neymar la PSG:
173 de meciuri;
118 goluri;
77 de pase decisive;
13 trofee – 4 titluri, 3 Cupe, 2 Cupe ale Ligii, 4 Supercupe.