Rețetă tartă cu struguri. Cea mai bună prăjitură de sezon

de: Stan Nicu
01 08. 2020

Vara este momentul perfect să încerci aceasta delicioasă tartă cu struguri galbeni, bine copti de soare. Avantajul tartei declicioase cu stuguri este acela că va fi proaspătă, nu cumpărată de la cine știe cofetărie care nici nu mai știe când a fost făcută.

Rețetă tartă cu struguri. Cea mai bună prăjitură de sezon

Vă propunem o idee de rețetă delicioasă de vară, tartă cu struguri. Tarta se face ușor, iar cei ce o vor gusta vor vrea la fiecare desert să aibă așa ceva. De asemenea, delicioasa tartă cu struguri nu necesită ingredinte scumpe și va fi răcoritoare servită de la frigider.

De acest desert se vor bucura și adulți, dar mai ales cei mici vor fi încântați de ea, mai ales că ingredientele folosite sunt unele sănătoase.

Rețetă tartă cu struguri. Cea mai bună prăjitură de sezon

Ingredientele necesare pentru blat:

150 g unt

100 g zahar pudra

1 ou mare

esenta de vanilie

250 g faina un praf sare

Ingrediente necesare pentru cremă

4 galbenusuri

2 linguri zahar

1 lingura zahar pudra

2 linguri amidon

400 ml lapte

esenta vanilie

350 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare blat

Se bate untul cu zaharul si praful de sare, pana ce acesta se deschide la culoare si devine cremos. Adaugă vanilia și oul, apoi încorporeaza făina și amesteca aluatul până se obține o bilă omogenă. Aluatul învelit în folie de plastic se dă la congelator pentru 30 de minute. După ce acesta s-a întărit și s-a răcit se lucrează aluatul pe un blat pe care s-a pus făină. Se întinde o foaie mai mare decât tava de tartă, se ruleaza aluatul pe sucitor și se așează în tavă. Se elimină excesul de pe margine și se înțeapă blatul de tartă în cat mai multe locuri, pentru ca acesta să nu crească. Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau până când acesta se rumenește frumos.

Mod de preparare cremă

Se fierbe laptele la fiert, se bat gălbenușurile cu 2 linguri de zahar, până se obține o cremă deschisă la culoare. Se încorporează amidonul, apoi, după ce laptele a ajuns la punctul de fierbere, se adaugă peste gălbenușuri câte puțin, amestecând energic. Toată compoziția se pune în cratiță la fiert și se amestecă până ce se îngroașă. Toarnă crema de vanilie intr-un alt recipient si acoper-o cu folie de plastic pana se raceste. Bate frișca cu zahărul pudră și adaugă esența de vanilie. Frișca se va încorpora cu crema de vanilie cu mișcări de sus în jos. Se întinde crema de vanilie obținută în blatul de tartă, apoi pune boabele de struguri albi în cremă. Tarta este gata, vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!