Rețeta specială de varză murată cu carne de porc. Ce truc folosesc gospodinele din Ardeal
Rețetă special de varză murată cu carne de porc din Ardeal. Nu este deloc dificil să o pregătești. Trebuie, în schimb, să ai ceva timp liber la dispoziție pentru a ajunge la rezultatul potrivit. Gospodinele din Transilvania apelează la un ingredient deosebit pentru a oferi preparatului aromă intensă.
Varză murată cu carne de porc. Rețetă din Ardeal
Vrei să prepari varză murată cu carne de porc, ca în Ardeal, însă nu știi cum să procedezi? Nici nu trebuie să-ți faci grij! În continuare îți vom dezvălui secretul folosit de gospodinele din această regiune a țării pentru a te bucura de un preparat de savoare absolută. Toți vor fi mulțumiți la final!
Gospodinele din Ardeal nu aromatizează mâncarea cu foi de dafin. În schimb, optează pentru alt condiment, anume semințele de chimen. Acestea au o aromă caldă, ușor dulce-amăruie. Întotdeauna trebuie prăjite pentru a atinge aroma optimă, de aceea vor fi puse în tigaie împreună cu untura.
Nu e nevoie să îți spunem prea multe, fiindcă vei descoperi cum trebuie să procedezi în rândurile de mai jos, când vei consulta lista ingredientelor necesare și modul de preparare.
Citește și: Ce să pui în pârjoalele pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret al gospodinelor din Moldova
Varză murată cu carne de porc. Ingrediente necesare
- 1 kg carne de porc cu grăsime (pulpă cu grăsime, piept de porc, coaste cu carne, spată, ceafă, căzături de la fasonare)
- 1,5 kg varză murată (acră)
- 1 lingură untură sau 2 linguri de ulei
- 2 lingurițe chimen semințe
- 3-4 cepe medii
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură boia dulce de ardei (paprika)
- opțional: 1-2 crenguțe de cimbru, 1 foaie de dafin
- 500 ml moare de varză (zeamă acră)
Citește și: Ce trebuie să faci cu zeama de varză la final de februarie, e foarte utilă. Secretul care te ajută enorm
Varză murată cu carne de porc. Mod de preparare
- Se taie carnea de porc, indiferent de cea pentru care ai optat, sub formă de cuburi.
- Se pune varza murată la strecurat și se colectează moarea.
- Se toacă ceapa în dimensiuni potrivite ca mărime.
- Se pune untura într-o tigaie, apoi semințele de chimen deasupra și se lasă până se topește.
- Se adaugă cuburile de carne și se înăbușă, până se rumenesc ușor.
- Se adaugă piper, sare, boia și ceapă și se amestecă până se călește cea din urmă.
- Se stinge imediat cu 2 căni de zeamă de varză, se acoperă cu capacul și se lasă la fiert 30 minute.
- Se completează cu varză murată și alte ingrediente preferate, în funcție de gust.
Mâncarea de varză murată cu carne de porc poate fi servită la masă imediat după ce a fost luată de pe foc, cu mențiunea să se răcească puțin. Se poate adăuga smântână și mămăligă sau poate fi așezată pe masă alături de alte preparate, în funcție de obiceiuri și gusturi. Poftă bună!