Reţeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ingredientul care schimbă tot, aşa va avea un gust aparte

de: Bișinicu Andreea
28 10. 2022

Pentru că suntem în toiul toamnei, alimentul vedetă al acestui sezon este, desigur, dovleacul. Plăcintele cu dovleac sunt extrem de gustoase și ușor de preparat, fiind un adevărat deliciu, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Care este ingredientul secret care-i dă savoare.

Secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă de dovleac

Când spui desert de toamnă, te gândești automat la o plăcintă cu dovleac, un ștrudel cu mere sau orez cu lapte și scorțișoară.

Și, pentru că bostanul este vedeta sezonului ploios, iată cum poți prepara cea mai bună rețetă de plăcintă cu dovleac, un adevărat deliciu.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, în frigider sau în cămară.

Ingrediente:

  • 320 grame făină
  • 7 linguri ulei
  • 8 linguri zahăr
  • 14 linguri lapte
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 2 ml esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 dovleac copt (circa 1.5 kg)
  • 100 grame zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un vârf de cuțit de praf de ghimbir

Cum prepari plăcinta de dovleac

Pentru început, vei turna laptele într-o cratiță, pe care o vei pune pe foc mic. Vei adăuga zahărul și uleiul, după care vei amesteca până când zahărul se topește și compoziția va da în clocot.

Se oprește focul și se lasă totul la răcit pentru câteva minute. Mai departe, urmează să adaugi ouăle, esența de vanilie, praful de copt si sarea.

De asemenea trebuie să torni făină, puțin câte puțin, încorporând-o cu o lingură de lemn. Apoi, când vei observa că aluatul se îngroașă, acesta trebuie amestecat foarte bine cu mâna, până când devine omogen și moale. Din acest aluat, va trebui să întinzi două foi.

Citește și Ce să pui în cafea pentru un gust special de dovleac. E aroma toamnei, iese fix ca la cafenea

Ingredientul secret este ghimbirul

Pentru a prepara umplutura, trebuie să amesteci pasta obținută din dovleacul bine copt, cu 100 grame de zahăr si o linguriță de scorțișoară. Ingredientul secret care dă un plus de gust aceste rețete este ghimbirul.

Adaugă un vârf de cuţit de ghimbir ras în crema de dovleac. În acest fel, plăcinta va avea o aromă proaspătă, care va tăia din dulceaţa dovleacului.

Apoi, vei pune foaie de copt într-o tavă, peste care vei pune prima foaie de aluat. Adaugi umplutura obținută mai devreme, pe care o vei acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Totul se dă la cuptor, la 180 grade, timp de 40 de minute.

Citește și Secretul celei mai bune plăcinte cu mere. Ce puneau bunicile în umplutură. Ingredientul îl ai sigur în bucătărie