Rețetă pentru budincă de paste cu brânză de vaci. Greșeala pe care o face toată lumea
O rețetă extrem de simplă, rapidă și de asemenea foarte ieftină este cea de budincă de paste. Toate mamele au scăpat ușor de dorința copiilor de dulce cu ajutorul acestui preparat. Iată de ce a nevoie și care e greșeala pe care mulți o fac!
Rețetă pentru budincă de paste dulci
Dacă nu știi ce să pregătești la desert și vrei să scapi repede de gura celor mici care poftesc la un preparat făcut în casă, budinca de paste cu brânză dulce și stafide e răspunsul.
Cu toții știm că mamele sau bunicile alegeau deseori deserturi simple ca să ne satisfacă pofta de dulce precum: pandișpan cu vișine, clătite, tort de biscuiți, chec, tort diplomat, diverse compoturi sau budinca de paste.
Pare un fel puțin ciudat, pentru că mulți nu pot asocia pastele cu alte ingrediente dulci, dar e perfect. O greșeală pe care o fac mulți care o prepară este aceea de a sări pasul care o face și mai cremoasă – smântâna lichidă alături de compoziția de ouă, brânză dulce, zahăr vanilinat și la alegere și stafide.
Ideal ar fi să o faci din tăieței mai groși sau dintr-o formă de paste care sunt groase și goale înauntru pentru ca la tăiere să arate impresionant. De asemenea, un alt secret pentru a putea avea o crustă deosebită este presărarea unui pesmet din biscuiți simpli. Aceasta se pune abia la jumătatea coacerii prăjiturii.
De ce ai nevoie?
Ingrediente (8-10 porții)
400g taietei lati cu 8 oua Baneasa
800g branza de vaci
200g stafide
o fiola esenta de rom
400ml apa
5 oua mari
150g zahar tos
150g zahar pudra
2 linguri coaja de lamaie
miezul de la o pastaie de vanilie
un praf de sare
Mod de preparare
Pune stafidele la hidratat dacă alegi să le introduci în rețetă, dar dacă nu le iubești e un pas pe care poți să-l sari. Fierbe apa pentru paste și adaugă câteva picături de esență, majoritatea folosesc rom.
În timpul acesta, freacă gălbenușurile cu zahărul pudră, smântâna de gătit și vanilia cu mixerul și adaugă brânza de vaci, stafide, coaja de lămâie și amestecă până ce totul se omogenizează. Ia pastele de pe foc, scurge-le bine și dă-le sub un jet de apă rece.
Pune totul în tava pe care o ai pregătită în care torni ulterior compoziția de ouă cu smântâna de gătit și un praf de sare. Pune tava la cuptor 30-35 de minute la 180 de grade Celsius și înainte să o servești lasă-o la răcit cel puțin 10 minute.