Rețetă ouă turcești. Cea mai gustoasă rețetă de ouă turcești. N-ai mâncat ceva mai bun în viața ta

Rețetă pentru ouă turcești

Te-ai plictisit de renumitele ouă poșate sau cele prăjite în tigaie cu puțin unt? Ouăle turcești sunt o alternativă bună pentru un mic dejun servit mai târziu ori chiar mai bine….pentru un prânz copios. Care e cea mai bună rețetă pentru a-ți ieși perfecte?

Rețetă pentru ouă tucești

Micul dejun e cea mai importantă masă, toată lumea știe asta, iar orice nutriționist insistă să capeți energie tocmai din prima masă. Deisgur că cei care se trezesc mai târziu îl pot considera un veritabil prânz, foarte copios, rapid și cu puține ingrediente.

Poți uita de veșnica omletă preparată în diverse moduri, ouăle poșate, laptele cu cereale, diferite gustări pe pâine sau un simplu terci de ovăz. Nu trebuie să ai grijă decât la ouă, pentru ca acestea să aibă o consistență potrivită care să meargă în cele din urmă cu iaurtul și ierburile pe care le vei pune peste.

Rețetă pentru ouă tucești
Rețetă pentru ouă tucești

De ce ai nevoie și cum trebuie să le prepari?

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 30 gr unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un varf de lingurita de fulgi de ardei iute (sau pul biber)
  • o lingurita de marar proaspat tocat
  • 2 felii de paine

Mod de preparare:

  1. Pune o oala cu apa la fiert. Dupa ce a dat in clocot, redu focul la minim.
  2. Amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit (sau ras prin razatoare) si sare.
  3. Pune untul intr-o craticioara, pe foc mic si lasa-l cateva minute pana cand se topeste si devine auriu (invarte-l din cand in cand).
  4. Cand untul si-a schimbat culoarea si la fundul oalei au inceput sa se depuna resturi maronii, opreste focul si adauga uleiul de masline si ardeiul iute.
  5. Sparge cate un ou intr-o sita si lasa lichidul apos din albus sa se scurga. Transfera oul intr-o ceasca de ceai si toarna peste el o lingurita de zeama de lamaie.
  6. Pune oul foarte usor in oala cu apa care fierbe. Ceasca trebuie sa fie cat mai aproape de suprafata apei. Repeta pasii cu al doilea ou si lasa-le sa fiarba 3-4 minute.
  7. Prajeste feliile de paine.
  8. Scoate ouale pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, care va absori apa in exces.
  9. Intr-o farfurie adanca pune sosul de iaurt, toarna untul topit, aseaza cate un ou si presara mararul. Serveste cu o felie de paine prajita. (Sursa: tastebazaar.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI