Rețeta moldovencelor pentru cei mai bun castraveți murați. Secretul ca să iasă crocanți și cu un gust special
Deși suntem în plină vară, multe gospodine se apucă de pe acum de conservele pentru iarnă și de punerea murăturilor. Printre ele se află și castraveții, dar nu oricum, ci făcuți după rețeta moldovencelor pentru cei mai buni castraveți murați. Dar pentru a avea parte de cele mai bune murături, este nevoie să știți și secretul ca să iasă crocanți și cu un gust special.
Secretul ca să iasă crocanți și cu un gust special
Există zeci de teorii diferite despre cum să păstrezi castraveții crocanți atunci când îi murăm, iar unele gospodine le-au încercat pe majoritatea. Multora le-a ieșit, altora mai puțin. Important este că au încercat, nu?
În esență, lucrurile sunt foarte simple, și trebuie doar să se țină cont de sfaturile celor care au încercat și au și reușit să-și atingă obiectivul, anume să aibă castraveți murați crocanți și cu un gust special, pe baza unor rețete vechi.
Unul din secrete este regăsit și în rețeta moldovencelor pentru cei mai bun castraveți murați. Așa că, hai să vedem despre ce este vorba.
Care este rețeta moldovencelor pentru cei mai bun castraveți murați
Castraveții murați sunt un element cunoscut și apreciat al bucătăriei. Sunt o sursă de vitamine, minerale și probiotice valoroase care ne susțin sistemele imunitar și digestiv.
Procesul de murare îmbogățește castraveții cu vitamina C, iar numărul lor scăzut de calorii îi face o gustare ideală pentru cei preocupați de sănătate, la urma urmei, există doar 11 calorii în 100 de grame de castraveți.
Mergând mai departe, vom afla care este rețeta moldovencelor pentru cei mai bun castraveți murați, și care sunt ingredientele necesare pentru aceasta. După cum este și evident, în lista de ingrediente sunt castraveții sare, apoi urmează cimbrul și mărarul uscat, foile de dafin, și de aici în colo ingredientele secrete din această rețetă.
Vorbim aici despre frunze de vișin, vreo 8 la număr, de țelină și boabe de piper, cât mai multe. Pe lângă asta, mai ai nevoie de usturoi, dar tăiat, piper măcinat, boabe de muștar și hrean curățat și tăiat.
Ingrediente pentru castraveți:
- Castraveți proaspeți
- 10 grame sare per litru de apă rece
Ingrediente pentru saramură:
- 20-25 grame de sare pentru murături, neiodată, per litru de apă
- O legătura de cimbru uscat
- O legătură de mărar uscat
- 2-3 foi de dafin
- 7-8 frunze de vișin
- 2 frunze de țelină (cu tot cu bețe)
- 20-30 boabe de piper
Arome adiționale:
- Usturoi tăiat
- Un vârf de cuțit de piper măcinat per borcan
- 1 lingură de boabe de muștar per borcan
- Hrean curățat și tăiat pe lungime
Modul de preparare al aceste rețete
După ce am stabilit care sunt îngredientele, modul de preparare este același până la un punct, și anume adăugarea imbrului și mărarului uscat, a frunzelor de vișin, țelină și boabele de piper, într-o oală mare la care mai adaugi 25 de grame de sare neiodată.
În rest lucrurile se desfășoară la fel ca la rețele clasice. Așa că, dacă nu vă e frică de canicula de afară, apucați-vă de murăturile pentru iarnă.